МИНИСТЕРОТ АКСЕЛ АХМЕДОВСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ НА ЦРНИК. 0

Министерот без ресор во Владата на Република Македонија Аксел Ахмедовски, синоќа оствари средба со граѓаните на Црник каде се разговараше за актуелната состојба за референдумот и придобивките за Ромската популација

Читај повеќе

МИНИСТЕРОТ ОЛИВЕР СПАСОВСКИ НА РАБОТНА СРЕДБА ВО БЕРОВО. 0

Министерот за ванатрешни работи Оливер Спасовски, денес  ја посети полициската станица во Берово, а исто така оствари средба и со

КЛЕПАЛО СТАНУВА РЕАЛНОСТ.ОД БУГАРСКА СТРАНА ВЕЌЕ СЕ АСФАЛТИРА. 0

Клепало станува реалност. Од бугарска страна веќе се асфалтира, јавува бугарскиот национален сервис БНТ. Градежната механизација е поставена кај селото

ИСТРАЖУВАЊЕ: 73% ОД ГРАЃАНИТЕ, НИКОГАШ НЕ УЧЕСТВУВАЛЕ ВО ДОНЕСУВАЊЕ ОДЛУКИ НА ЛОКАЛНО НИВО. 0

Минихидроцентралите изградени по течението на Брегалница во Малешевијата, најавата за отворање рудници за јаглен и бакар го отворија прашањето за

Раскол во општинската организација на СДСМ во Берово: „Мојот другар стана функционер, а јас ја добив оваа маица“ 0

Веќе неколку дена владее вистински раскол на структурите во општинскиот огранок на СДСМ во Берово. Според информации кои стигнаа до

прикажи се од Политика

БЕРОВСКИОТ ТИТАН ВАСКО МАМУЧЕВСКИ ГО ОСВОИ ТРЕТОТО МЕСТО ДО 85 КГ НА ДАЈМОНД КУПОТ. 0

Васко Мамучевски го освои високото трето место до 85 килограми на Дајмонд купот кој денес се одржа за прв пат во Македонија.Во салата Јане Сандански во Скопје, каде што се

Читај повеќе
прикажи се од Спорт

ПЛАНОВИТЕ НА ЛЕР И НИВНОТО ВЛИЈАНИЕ ЗА МИГРАЦИИТЕ ВО МАЛЕШ И ПИЈАНЕЦ. 0

Депопулацијата на малите градови во Република Македонија станува загрижувачки социоекономски проблем, кој во годините што следуваат може да донесе  континуиран пад на квалитетот на животот што ќе ја продуцира увертирата

Читај повеќе

ДА СЕ РЕСТАРTИРА ДЕСТКОТО ОДМАРАЛИШТЕ ВО БЕРОВО. 0

Еден од клучните можности за локален економски развој на општина Берово е рестартирање на некогашното Детско одмаралиште покрај вештачкото езеро.

СО ЕВРОПСКИ ПАРИ СЕ РЕАЛИЗИРААТ ВАЖНИ ПРОЕКТИ ВО БЕРОВО. 0

Градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски на прес конференција  презентираше дел од проектите кои се реализирани во изминатиот период  со помош

ГРАГАНИТЕ ДО НОЕМВРИ ДА ИЗБЕРАТ ОД КОГО ЌЕ КУПУВААТ СТРУЈА. 0

12.000 домаќинства од Штип заедно со останатите 600.000 од Македонија, до Ноември годинава ќе треба да изберат од кого ќе

БЕРОВО ЌЕ ДОБИЕ НОВ ГРАДСКИ ПАЗАР. 0

Започнуваат градежните работи за Изградба на затворен зелен пазар во Берово, проект вреден 12.468.657,00 денари, со средства обезбедени преку Гранд од Светска Банка со

прикажи се од Економија

ОТВОРЕН ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ПРИРОДАТА ВО ПЕХЧЕВСКО НЕГРЕВО. 0

Едукативен центар за зачувување на природата, денес отпочна со работа во пехчевското село Негрево, поддржан од Програмата за зачувување на природата во Македонија, проект на Швајцарската агенција за развој и

Читај повеќе
прикажи се од Туризам