ВО ОПШТИНА БЕРОВО ЖИВЕАТ 10.890 ЖИТЕЛИ, СО ВКУПНО 4143 ДОМАЌИНСТВА И 8683 СТАНОВИ

Според податоците од Пописот 2021 објавен денес од страна на Државниот завод за статистика, во Општина Берово бројот на вкупното резидентно население изнесува 10.890 лица, 4143 домаќинства и 8683 станови.

Читај повеќе

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦАТА “КОЗАРА” ВО БЕРОВО

Во рамките на Програмата за реконструкција на локални улици и патишта, започнува реконструкцијата на ул ,,Козара” во Берово. Ќе се поплочува крак од улицата, со бехатон плочки, во должина од

Читај повеќе

ОБЈАВЕНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ПОПИСОТ: ОД ВКУПНО РЕЗИДЕНТНО НАСЕЛЕНИЕ 58,44 МАКЕДОНЦИ, 24,3 АЛБАНЦИ

Вкупното попишано население изнесува изнесува 2 097 319 лица. Од нив, 54,21 отсто се изјасниле како Македонци, 29,52 се Албанци, 3,98 Турци, 2,34 Роми, 1,18 Срби, 0,87 Бошњаци и 0,44

Читај повеќе

ДЕНЕС БЕЛЕЖИМЕ 124 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ.

На денешен ден, во 1898 година, на 93 годишна возраст, овој свет го напуштил Илија Марков Малешевски. Дедо Иљо Малешевски е наречен и последниот македонски ајдутин, кој целиот свој живот

Читај повеќе

„АРМ ГАРНИЗОН ШТИП“ СЕ ШАМПИОНИ НА РАБОТНИЧКИТЕ СПОРТСКИ ИГРИ ВО БЕРОВО

Екипата на „ АРМ Гарнизон Штип“ со победа од 2:1 над тимот на „Угостители и Обложувалници“ го освои првото место на Работничките спортски игри во Берово.Фудбалерите на „ АРМ Гарнизон

Читај повеќе

ОДБЕЛЕЖАНИ 21 ГОДИНА ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА КОМАНДАНТОТ ЉУПЧО МИРЧОВСКИ

По повод одбележувањето на 21 година на трагично загинатиот Командант на Баталјонот на Воена полиција капетан 1 класа Љупчо Мирчовски, денес пред спомен обележјето на четворицата бранители во Берово беше

Читај повеќе

ЗАПОЧНУВА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦА “ПЛАЧКОВИЧКА” ВО БЕРОВО

Се решава голем проблем на жителите од ул.,,Плачковица” во Берово, при што започна изградбата на пристапната улица. Калта од малата уличка во централното градско подрчје, ќе биде заменета со бехатон

Читај повеќе

ЕКИПИТЕ НА „УГОСТИТЕЛИ И ОБЛОЖУВАЛНИЦИ“ И „АРМ ГАРНИЗОН ШТИП“ ЌЕ ИГРААТ ВО ФИНАЛЕТО НА РСИ

„Угостители и Обложувалници“ и „АРМ Гарнизон Штип“ се двете екипи кои вчера вечер во салата „Македонски Бранители“ во Берово се пласираа во финалето во мал фудбал на Работничките спортски игри.Најпрвин

Читај повеќе

ВО ПЕХЧЕВО ОТВОРЕНА ПРВАТА РАБОТИЛНИЦА ЗА ХРАНА

“Мрежата за рурален развој на Северна Македонија“ со поддршка на „We Effect“ и Шведската агенција за меѓународна развојна соработка „Sida“ иницираше активност која резултираше во отворањето на првата работилница за

Читај повеќе

ВО СЕЛО ДВОРИШТЕ ПОСТАВЕНИ НОВИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА КОМУНАЛЕН ОТПАД

Екипи на ЈКПР „Услуга“ Берово, деновиве поставуваат нови контејнери за комунален отпад, во беровското село Двориште, кои претпријатието ги доби во рамките на проектот за регионално управување со отпадот, финансиран

Читај повеќе