(ВИДЕО) Кафе Де Анатолиа (Cafe De Anatolia) во живо во Сули Ан (Скопје): Фузија на музика и историја

Примеси од малешевска музика беа презентирани од нашиот беровски виртуоз на труба, Емрах Кантуровски во најновиот жив настап на македонската продукциска и издавачка компанија ” Кафе Де Анатолиа”, снимен меѓу

Читај повеќе

ПРЕКУ ДОБИЕНА СУДСКА ПОСТАПКА НА ГРАЃАНИН ПРОТИВ ОПШТИНА БЕРОВО, ЌЕ СЕ ПРАВИ КРАКОТ НА УЛИЦАТА МИРЧЕ АЦЕВ

Ова е центарот на Берово поточно чаршијата, која го краси нашиот град, убаво уредена и препознатлива меѓу туристите кои го посетуваат Берово. Секојдневно од овде голем број граѓани поминуваат, прошетуваат,

Читај повеќе

ОЧИ ВО ОЧИ СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЗВОНКО ПЕКЕВСКИ: КИНО САЛАТА ВО БЕРОВО ОСТАНУВА НАДЕЖ ЗА ИДНИНАТА

Зградата во центарот на Берово, поточно кино салата, повеќе години е во распаѓање, запуштена и оставена како нем сведок за убавите спомени од едно убаво време, каде се случувале културните

Читај повеќе

КОМПАНИЈАТА „ЕКЛЕКТИК“ РЕАЛИЗИРАШЕ АКЦИЈА ЗА ПОШУМУВАЊЕ ВО ПЕХЧЕВСКО

Вработените во компанијата „Еклектик“ заедно со ангажираноста на вработените од ПШС ” Равна Река” од Пехчево, во текот на вчерашниот ден реализираа пошумување на 4 000 садници Дуглазија на опожарена

Читај повеќе

Поучна приказна: Учителката на Теди Стодард

На првиот ден од наставата во второто полугодие, наставничката од петто одделение топло им зборуваше на своите ученици и им рече: „Ве сакам сите“. Сепак, за исклучок го земала студентот

Читај повеќе

ВИДЕО СТОРИЈА: ИВАН ОД СЕЛО БУДИНАРЦИ СЕУШТЕ ГО ДРЖАТ СПОМЕНИТЕ КАКО ЧЛЕН НА ПОЧЕСНАТА ГАРДА НА ДРУГАРОТ ТИТО

Случајно во градскиот парк во Берово го сретнавме 82-годишниот Иван, кој иако многу не го држат нозете, сепак меморијата и сеќавањата за служењето воен рок на почесната единица гарда на

Читај повеќе

ОДРЖАН ГОЛЕМ СОБИР НА МАКЕДОНСКАТА ДИЈАСПОРА ВО ГЕРМАНИЈА ПОПОВОД УСПЕШНО ЗАВРШЕНИОТ МАНДАТ НА КОНЗУЛОТ БОРО МИРЧЕСКИ

Голем број Македнонци и македонски здруженија во Германија, на празникот Прочка, се собраа на големиот настан на македоноската дијаспора поповод успешно завршениот мандат на конзулот Боро Мирчески. Настанот беше организиран

Читај повеќе

БЛАГОРОДНА АКЦИЈА НА ОФФ РОАД КЛУБОТ „МАЛЕШ“ ОД БЕРОВО ЗА ПРАЗНИКОТ ПРОЧКА

Членовите на офф роад клубот „Малеш“ од Берово, денес самоиницијативно по повод празникот Прочка, реализираа акција за отстранување на паднатите дрвја на Беровско езеро, како причина од паднатиот снег претходниот

Читај повеќе

Денес е Прочка: Проштевајте и побарајте да ви простат

Прочка или Велики поклади — ден во православното христијанство на меѓусебно простување помеѓу верниците пред почетокот на велигденскиот пост. Прочка е подвижен празник, датата му се менува во зависност од датата на Велигден, и секогаш е точно на

Читај повеќе

ВО ЕДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ПРИРОДАТА ВО С.НЕГРЕВО ОДРЖАНА РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА„ЗАСТАПУВАЊЕ И ЛОБИРАЊЕ“

Во рамките на проектот „Еко активизам – младите креираат одржлива иднина„ на 24.02.2024 година во Едукативниот центар за зачувување на природата, с.Негрево, се одржа работилница на тема: Застапување и лобирање.

Читај повеќе