ВО БЕРОВО ЗАПОЧНАА РАБОТНИЧКИТЕ СПОРТСКИ ИГРИ

Во салата „Македонски бранители“ во Берово, вчера, започнаа традиционалните Работнички спорски игри во мал фудбал. Работничките спорски игри,  свечено, ги отвори градоначалникот Пекевски, кој истакна дека целта на овие игри,

Читај повеќе

Потпишан договорот за згрижување на деца Роми, во детската градинка во Берово

Градоначалникот Пекевски, вчера го потпиша договорот за реализација на проект ,,Инклузија на децата Роми,  во јавните општински установи –детски градинки” со Министерството за труд и социјална политика, во рамките на

Читај повеќе

Денеска, свечено отворање на Работнички Спортски Игри 2023 година

Во Салата Македонски Бранители, денес со почеток во 17:30 часот, започнува турнирот во мал фудбал, РСИ 2023 година. Турнирот ќе го отвори Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, во 17:00 часот.

Читај повеќе

Ќе се гради спорстко-рекреативен центар во туристичката населба „Равна река“ во Пехчево

Во Пехчево потпишан е договор за изградба на спортско-рекреативен центар во месноста Равна Река кој се спроведува преку Бирото за Регионален развој како дел од Програмата за рамномерен регионален развој

Читај повеќе

Раскрсницата на регионалниот пат Берово- Струмица доби ново улично осветлување

Една од најфреквентните раскрсници во Берово, која се наоѓа на два регионални патишта, на патот Берово -Струмица, конечно доби ново улично осветлување кое го постави Јавното претпријатие за државни патишта,

Читај повеќе

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА БЕРОВО ПРИСУСТВУВА НА РАБОТИЛНИЦА ЗА ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ ВО ИСТАНБУЛ, ТУРЦИЈА

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, денеска, заедно со раководителот на Одделението за ЛЕР, при Општина Берово, Ѓорѓи Пеовски, присуствува на работилница за промовирање акции, за прилагодување кон климатските промени

Читај повеќе

ОДРЖАНА ЖДРЕПКАТА ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ГУПИТЕ НА ПРЕСТОЈНИТЕ РСИ

Во  среда, на 15.02.2023 година,  во салата за Совет на Општина Берово, во присуство на претставници од сите екипи ,учесници, се одржа ждребката, за РСИ 2023 год. По извлекувањето кое

Читај повеќе

ППК „ЗЕГИН“ ОД БЕРОВО СЕ ЗАКИТИ СО НЕКОЛКУ МЕДАЛИ НА ДРЖАВНИОТ МАСТЕРС ВО ПИНГ ПОНГ

Викендот што помина пингпонгарите на ППК „Зегин“ од Берово го крунисаа со неколку медали на државните мастерс турнири во пинг понг кои се одржаа во Прилеп. Саботата клубот од Берово

Читај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК За формирање Иницијативен одбор за конституирање Локално собрание на млади на Општина Берово

Врз основа на член  17 од Законот за младинско учество и младински политики (“Службен весник на Република Северна Македонија“ број 10/2020), а во врска со член 69-д од Статутот на

Читај повеќе

СОВЕТНИЦИТЕ НА ОПШТИНА БЕРОВО ДОДЕЛИЈА 150.000 ДЕНАРИ ОД СВОИТЕ ПАУШАЛИ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ОД ЗЕМОЈОТЕРСОТ ВО ТУРЦИЈА И СИРИЈА

Советот на Општина Берово, на денешната седница , додели 150.000,00 денари за настраданите граѓани, во земјотресот во Турција и Сирија. Оваа Седница е од хуманитарен карактер, па на истата, советниците,

Читај повеќе