ПОРТАЛОТ МАЛЕШ НЕТ ДЕНЕС ОДБЕЛЕЖУВА 15 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

Се започна на денешен ден во далечната 2008 година, каде во тоа време од страна на сега покојниот Зоран Двојаковски беше формиран првиот интернет портал во Берово, Малеш Нет кој

Читај повеќе

СЛОБОДНА ТРОТОАРСКА ПОВРШИНА, ЗНАЧИ БЕЗБЕДНИ ПЕШАЦИ, ПАРКИРАЈТЕ ПРАВИЛНО

Почитувани граѓани на Општина Берово, Динамиката на модерното живеење, го прави сообраќајот еден од клучните сегменти во севкупното општествено живеење. Во таа смисла, слободна тротоарска површина пред вашите домови, е

Читај повеќе

Пекевски оствари средба со преставничките на Македонија, од Берово, на Меѓународниот занаетчиски форум во Шарја

Градоначалникот Пекевски вчера во својот кабинет, оствари средба со Јадранка Фурнаџиска од Берово и Љубинка Механџиска од с. Русиново, кои беа претставнички од Македонијa, на 13-тиот  Меѓународниот традиционален занаетчиски форум

Читај повеќе

ДЕЈАН ЧИПЛАКОВСКИ ГО ФАТИ СВЕТИОТ КРСТ ВО ВОДИТЕ НА РЕКАТА БРЕГАЛНИЦА ВО БЕРОВО

Честитки за Дејан Чиплаковски, најсреќниот, помеѓу 20 тината учесници, кои денеска, во водите на реката Брегалница во Берово, прв стигна до светиот крст, при денешното чествување на големиот христијански празник,

Читај повеќе

(ВИДЕО) ВО БЕРОВО СВЕЧЕНО ОТВОРЕН КОМПЛЕКСОТ „SQUARE LUXURY APARTMENS“

Со прекрасна забава и огномет, вчера во Берово свечено беше отворен комплексот „Square luxury apartments“. Новиот комплекс „Square luxury apartments“ се наоѓа во центарот на Берово и располага со 10

Читај повеќе

ДЕВОЈЧЕ Е ПРВОТО НОВОРОДЕНО ДЕТЕ ВО НОВАТА 2023 ВО БЕРОВО

Првото новородено бебе во Новата 2023 година, во Берово, е женско, прво дете на семејството Зелнички, на мајката Марјана и таткото Благој. Бебето е родено точно на 1 јануари, во

Читај повеќе

Јавна покана за поднесување на даночна пријава за недвижен имот

Почитувани граѓани, Ве известуваме дека согласно Законот за данок на имот (Сл.весник на РМ бр. 61/04… 151/21) член 4, 7, 9, и член 29: – Даночните обврзници се должни најдоцна до 31 јануари да поднесат

Читај повеќе

ВО БЕРОВО ОДРЖАНИ ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ БОЖИЌНИ ПЕНЗИОНЕРСКИ СРЕДБИ “МАЛЕШЕВО ПЕЕ ОД СРЦЕ”

Пензионерите од Берово, Пехчево и од Виница, денес во Бизнис инкубатор одржаа концерт во рамките на Божиќните традиционални пензионерски средби ,,Малешево пее од срце”. Во програмата настапија Пеачката група ,,Ѓердан”

Читај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПЕКЕВСКИ УПАТИ ЧЕСТИТКА ПОПОВОД ГОЛЕМИОТ ПРАЗНИК БОЖИЌ

Во овие празнични мигови, кога звукот на црковните ѕвона одекнува со силни искри, многу молитви се упатуваат кон небото, Ви испраќам искрени честитки за весел и благословен Божиќ, добро здравје,

Читај повеќе

БЛАГОЈ МАЕХАНЏИСКИ ЗЕГИН: МАЛЕШЕВО Е НАЈЧИСТИОТ ПРЕДЕЛ ВО ДРЖАВАТА, ДА СЕ СТАВИ КАРЈ ЗА НЕРЕАЛНИТЕ ТВРДЕЊА ЗА ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ

Да се стави крај на нереалните тврдења за загадениот воздух во Берово, бидејки Малешевијата е еден од најчистите краеви во државата. Ова е пораката која денес ја упати Благој Механџиски,

Читај повеќе