ПРЕДЛОЗИ И ПРИОРИТЕТИ НА ГРАЃАНИТЕ НА ВТОРАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ЗА КРЕИРАЊЕ НА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО ЗА 2023 ГОДИНА

Општина Берово ја одржа втората форумска сесија, каде со свои предлози и приоритети учествуваа граѓаните кои треба да влезат во програмите и Буџетот на Општина Берово за 2023 година. Распоредени

Читај повеќе

Vcruntime140_1 dll Herunterladen

Die Hintergrund- und Textfarbe in der Kommandozeile muss nicht Schwarz und Weiß sein. Eine Eingriff per Befehl färbt eingetippten und von der CMD ausgegebenen Textinhalt. Unter Windows 8.1 und Windows

Читај повеќе

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА ВТОРА ФОРУМСКА СЕСИЈА

Ги покануваме, сите заинтересирани граѓани на Општина Берово,   да учествуваат на буџетски форум кој се спроведува од општина Берово. На форумските сесии присутните преку своето учество ќе имаат можност да се запознаат

Читај повеќе

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА КУМРОВЕЦ ВО ПОСЕТА НА БЕРОВО

Делегација од Општина Кумровец, Хрватска, предводена од градоначалникот Роберт Сплатај, денес го посетија Берово.По приемот и средбата со градоначалникот Пекевски во Општина Берово, заеднички ги посетија сите институции на локално

Читај повеќе

СЕ АСФАЛТИРААТ ДВА КРАКА ВО СЕЛО МИТРАШИНЦИ

Во рамките на програмата за локални улици и патишта, за 2022 година , се асфалтираат два крака во с. Митрашинци.Едниот крак е со должина од 88 метри, вториот со должина

Читај повеќе

Во Берово одбележан 23 Октомври, Ден на македонската револуционерна борба.

Пред споменикот на нашиот великан, Димитар Поп Ѓеорѓиев Беровски, на градскиот плоштад, во Берово, денеска е одбележан, 23-ти октомври -денот, кога е формирана Македонската револуционерна организација. Славејќи го овој ден,

Читај повеќе

СПОРТСКИ ФУДБАЛСКИ ДЕН ВО БЕРОВО: МЛАДИНЦИТЕ НА МАЛЕШ НА ВРВОТ, СЕНИОРИТЕ СО УШТЕ ЕДЕН ПОРАЗ НА ДОМАШЕН ТЕРЕН

Во присуство на многубројната публика на денешниот сончев неделен фудбалски ден во Берово, во рамките на фудбалската манифестација се одриграа три натпревари на градскиот стадион „Димитар Беровски“. Најпрвин во Детската

Читај повеќе

ОДРЖАНА ПРВАТА СЕСИЈА ОД БУЏЕТСКИОТ ФОРУМ ЗА КРЕИРАЊЕ НА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО ЗА 2023.

Општина Берово ја одржа првата сесија од буџетскиот форум, на која свое учество зедоа претставници од институциите, општинските претпријатија како и граѓани на Берово.Присутните поделени во неколку групи од различни

Читај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ТППЕ БЕРОВО СО АПЕЛ ДО ГРАЃАНИТЕ

Територијалната против пожарна единица -Берово, ги потсетува граѓаните, на законската обврска, за редовно и навремено чистење на димоводните канали, односно оџаците, како и за проверка на кровните конструкции и таваните

Читај повеќе

ЗАПОЧНУВААТ БУЏЕТСКИТЕ ФОРУМИ ВО ЗАЕДНИЦАТА ЗА КРЕИРАЊЕ НА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО ЗА 2023 ГОДИНА

Ги покануваме жителите на Општина Берово и населените места, да учествуваат на буџетски форум кој го спроведува општина Берово, како процес пред креирање на Буџетот на Општина Берово за 2023 година На

Читај повеќе