Одржана средба со граѓаните од Ромската заедница за проектот ,,Општините Штип и Берово заедно за подобрување на условите за живеење на ромските заедници”

Започнаа активностите од проектот ,, Штип и Берово заедно за подобрување на условите за живеење на ромските заедници”, чија главна цел е Унапредување во домувањето, образованието и економските можности за

Читај повеќе

ЈП МАКЕДОНСКИ ШУМИ ИСПЛАТИЛЕ 1 ДЕНАР ПЛАТА НА ВРАБОТЕНИТЕ.

Вработените од ЈП „Македонски шуми“ вчера со задоцнување од 10 дена ја земаа јануарската плата, но како што пристигна информација до нашиот медиум, ЈП Македонски шуми им исплатиле плата на

Читај повеќе

Распишан конкурсот за пријавување на кандидати за спроведување на попис на населението, домаќинствата и становите во РСМ, во 2021 година.

Врз основа на член 7 од Правилникот за утврдување на начинот и поблиските услови за именување на членови на комисиите за пописните реони и селекција и избор на реонските попишувачи

Читај повеќе

МИНИСТЕРКАТА МИЛА ЦАРОВСКА НА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА ВО БЕРОВО „УЧИ ПАМЕТНО РАБОТИ СТРУЧНО“.

Од 450 компании од цела држава, 85 % искажале подготвеност да соработуваат со средните стручни училишта и да примаат ученици на практична настава- покажала анализата на Министерството за образование и

Читај повеќе

Деница Николова:Ќе инвестираме 9 милиони евра, за граничниот премин “Клепало”.

Република Бугарија планира да одвои околу 9 милиони евра за изградба на граничниот премин Клепало меѓу Струмјани и Берово, кој е стратешки проект за обете земји. Во интервју за „Бугарија

Читај повеќе

ВИДЕО:ВО БЕРОВО ЗАПОЧНА СОБИРАЊЕ НА ПОТПИСИ ПРОТИВ ЗАКОНОТ ЗА ПОПИС.

Во рамки на иницијативата „Стави го својот потпис за вистински попис“ денес на градскиот плоштад во Берово,се поставени штандови на отворено, на кои граѓаните кои се заинтересирани имаат можност да

Читај повеќе

Почина Ѓорѓе Балашевиќ, миленик на регионалната публика.

Српските медиуми јавуваат дека починал Ѓорѓе Балашевиќ, кантавтор и миленик на публиката од поранешните југословенски простори. Потсетуваме дека тој десет дена се лечеше на Инфективната клиника во Нови Сад поради

Читај повеќе

Во библиотеката„Кочо Рацин“ во Пехчево одбележан меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

По повод 21 Февруари меѓународниот ден на мајчиниот јазик. во пехчевската библиотеката „Кочо Рацин“ се одржа перформанс на Македонски, Турски и Ромски јазик на ученици од седмо одделение во ООУ„Ванчо

Читај повеќе

ХУМАНИ БЕРОВЧАНИ ДОНИРАА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВОТО МЕМЕДОВИ ОД ДЕЛЧЕВО.

Алармот за помош на семејството Мемедови од Делчево, ги активира и Беровчани кои несебично се вклучија во донирање на помош, со цел да придонесат за ублажување на состојбата на оваа

Читај повеќе

Одржан состанок во врска со иницијатива за прогласување на заштитено подрачје ,,Малешево”.

Во просториите на Општина Берово, денес се одржа состанок на инволвираните страни, во врска со иницијатива на двете општини Берово и Пехчево, за прогласување на заштитено подрчје ,,Малешево”, на пределот

Читај повеќе