ФУДБАЛСКИОТ ТУРНИР „МАЛЕШ КУП“ ВО БЕРОВО ЦЕНТАР НА СПОРТСКИТЕ СЛУЧУВАЊА НА ИСТОКОТ

Веќе четири дена, Берово е центар на спортските случувања во истокот, каде во тек се игрите во мал фудбал, од ноќниот турнир ,,Малеш куп”, кој  го  организира  општинскиот клуб ,,Малеш”,

Читај повеќе

Од 13 до 15 Јули следува фестивалот на дувачки оркестри ,,Пехчево 2023″

Утврдена програмата за овогодишното издание на Фестивалот на дувачки оркестри ,,Пехчево 2023″. Фестивалот ќе се одржи од 13 до 15 јуни во очи на празникот Павловден и денот на градот

Читај повеќе

Општина Берово објави јавен повик за пријавување на штетите од невремето

Општина Берово ги повикува граѓаните кои имаат причинета материјална штета од невремето – поројниот дожд и излевањето на водотеците кое ја зафати територијата на општината на ден 24.06.2023 година (сабота)

Читај повеќе

ВЕРНИЦИТЕ МУСЛИМАНИ ОД БЕРОВО ГО СЛАВАТ КУРБАН БАЈРАМ

Со утринската молитва Сабах-намаза и потоа Бајрам-намаз, верниците од муслиманска вероисповед од Берово и целиот свет, денеска го слават Курбан-бајрам, ден познат како празник на жртвата, зашто се принесува жртва

Читај повеќе

Домот за стари лица др.,,Иван Влашки” во Берово, доби сопствена кујна

Корисниците на услугите во Домот за стари лица ,,Д-р Иван Влашки” во Берово,  добија сопствена кујна, која денеска, ја отвори Министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска, која е

Читај повеќе

Успешно завршија активностите од Еразмус + проектот „Трансформативна сила на дигитализацијата во училиштата“

Во рамките на Eразмус+ проектот „Трансформативна сила на дигитализацијата во училиштата“, поддржан од Нацоналната агенција за европски образовни програми и мобилност, КА1- Краткорочни проекти за мобилност на ученици и вработени/кадар во

Читај повеќе

Ј А В Е Н П О В И К до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), и Договорот за соработка Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина  Берово, во рамките на

Читај повеќе

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ДПД НОВА ГОРИЦА – РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА ВО ПОСЕТА НА БЕРОВО (ВИДЕО)

Делегацијата од Prostovoljno gasilsko drusrvo NOVA GORICA , Република Словенија, остварија средба со градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски каде што потпишаа Меморандум за соработка и унапредување на општинските услуги, особено

Читај повеќе