ОГЛАС: СЕ ПРОДАВА БОРОВА ШУМА ВО АТАРОТ НА СЕЛО РАТЕВО

Се продава борова шума во атарот на село Ратево, со површина 9204 m2.За подетални информации на тел:070 309-027

Читај повеќе

ДЕНЕС БЕЛЕЖИМЕ 148 ГОДИНИ ОД РАЗЛОВЕЧКОТО ВОСТАНИЕ

Берово важел и ќе важи за револуционерен град.Токму денес одбележуваме 148 години од првото оружно востание во Македонија, оганизирано од нашиот револуционер и татко на нашиот град Димитар Поп Георгиев-Беровски.

Читај повеќе

(ВИДЕО) ПРВО МЕСТО ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД “ООУ ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ” НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАНДОЛИНСКИ ОРКЕСТАР

Со гордост и радост споделуваме дека учениците од ООУ „Дедо Иљо Малешевски“ – Берово, го освоија првото место на Државниот натпревар по мандолински оркестар! Нашиот талентиран оркестар ја воодушеви публиката

Читај повеќе

(ВИДЕО) МЛАДИТЕ АКТИВИСТИ ОД ПЕХЧЕВО И БЕРОВО ГО КРЕНАА ГЛАСОТ ЗА ПОЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА

Во Берово денес беше одржан завршниот настан од проектот „Еко активизам – младите креираат одржлива иднина“ кој го спроведува здружението Амброзија од Пехчево. Општа цел на проектот кој се спроведуваше

Читај повеќе

Во Берово одржан Локален младински форум во рамките на проектот ” Еко активизам – младите креираат одржлива иднина”

Во рамките на проектот „Еко активизам – младите креираат одржлива иднина“ , што го спроведува Здружението Амброзија, денес во Општина Берово се одржа Локален младински зелен форум, чија цел беше

Читај повеќе

ЧЕСТИТ ПРВИ МАЈ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ТРУДОТ

Меѓународниот празник на трудот се одбележува во знак на сеќавање на 1 мај 1886 година, кога во Чикаго, САД, повеќе десетици илјади работници излегле на улиците, барајќи подобри услови за

Читај повеќе