(ВИДЕО) ОДРЖАНА СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ ЗА ПРЕДВИДЕНИОТ НОВ СООБРАЌАЕН РЕЖИМ ВО ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ

Во просториите на Општина Берово, денес се одржа состанок со граѓаните од неколку улици во централното градско подрачје во градот и жителите на улицата 23 Август во Ромско маало, врз

Читај повеќе

Известување: Општина Берово отпочнува постапка за промена на режим на сообраќај на неколку улици

Се известувааат жителите на Општина Берово, дека во тек е отпочнување на постапка за промена на режим на сообраќај на ул. “Цветан Димов”, дел од ул. “Маршал Тито”, ул. “Белградска”,

Читај повеќе

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО УТРЕ ЌЕ ЈА ОДРЖИ 20-ТАТА СЕДНИЦА

На 20-тата Седница на Совет на Општина Берово, која ќе се одржи утре (29.11.2022 година), со почеток во 08:00 часот, ќе се најдат следните точки на дневен ред: Совет на

Читај повеќе

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНА БЕРОВО

Во просториите на Синдикатот на УПОЗ, денеска се потпиша Колективниот договор за вработените во Општина Берово. Колективниот договор од страна на Синдикатот на УПОЗ, го потпишаа Претседателот на Синдикатот на

Читај повеќе

ВО СЕЛОТО БУДИНАРЦИ ПОСТАВЕН КРСТ ВО ЧЕСТ НА МАЛЕШЕВЦИ И РЕВОЛУЦИОНЕРИТЕ ОД ОВОЈ КРАЈ

Над селото Будинарци, денес во чест на мештаните, жителите на Малешевијата и револуционерите од овој крај Дедо Иљо Малешевски и Димитар Поп-Георгиев Беровски, беше поставен крст, кој ќе ја симболизира

Читај повеќе

ПАКОМАК ЌЕ ДОДЕЛИ 200 КАНТИ ЗА СОБИРАЊЕ ПЕТ АМБАЛАЖА ВО ОПШТИНА БЕРОВО

Градоначалникот Звонко Пекевски, денес потпиша договор со фирмата ,,Пакомак” која на општина Берово ќе додели 200 индивидуални канти за за ПЕТ амбалажа, наменети за собирање и складирање на отпад за

Читај повеќе

АКЦИЈА „ЧИСТ ГРАД БЕЗ ХАВАРИСАНИ ВОЗИЛА И БЕЗ ПРИКЛУЧНА МЕХАНИЗАЦИЈА НА ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ“

Почитувани жители на Општина Берово , Во пресрет на зимската сезона, со цел решавање на проблемот со паркирани хаварисани возила, кои заземаат јавни површини и претставуваат лоша слика за Берово,

Читај повеќе

ОПШТИНА БЕРОВО НАГРАДЕНА СО ЕВРОПСКА ОЗНАКА ЗА ИЗВОНРЕДНОСТ НА УПРАВУВАЊЕТО

На официјалниот настан за доделување на Европска ознака за извонредност на управувањето кој денеска се одржа во хотел Хилтон во Скопје, Oпштинa Берово е наградена со Европска ознака за извонредност

Читај повеќе

ОК ВМРО ДПМНЕ БЕРОВО: ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ ВО БЕРОВО ИЗГУБИЛА КОНТАКТ СО РЕАЛНОСТА

ОК ВМРО-ДПМНЕ Берово, денес излезе со соопштение и како што велат разобличување на блиските партиски членови на партијата на власт на локално ниво во Берово, каде во продолжение на приказната

Читај повеќе

ООУ ,,НИКОЛА ПЕТРОВ РУСИНСКИ” ГО ОДБЕЛЕЖУВА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

По повод 147 години од раѓањето на Македонскиот борец Никола Петров Русински, денеска со свечена програма и положување на цвеќе пред бистата во училишниот двор, на основното училиште во с.

Читај повеќе