НВО ,,КХАМ” и Општина Пехчево се вклучија во одбележувањето на Европската недела на имунизација

Невладината организација ,,КХАМ” од Делчево започна со реализирање на предвидените активности во рамки на одбележувањето на Неделата на имунизација. Примарна цел на активностите со кои ќе бидат опфатени дел од

Читај повеќе

ЗАПОЧНА КАМПАЊАТА „МОЈОТ ДАНОК ЗА МОЈАТА ОПШТИНА“!

Општина Берово, како партнер-општина на Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите се приклучува кон кампањата „Мојот данок, за мојата општина!“ Едукативната кампања „ Мојот данок,

Читај повеќе

ОДРЖАНА МААЛСКАТА СРЕДБА ВО НАСЕЛБАТА ЈУРУКО ВО БЕРОВО

Во најстарото маало во Берово, познато по слогата на жителите, денес се слави верскиот празникот на првиот петок по Велигден, познат меѓу беровци и како Беровска Богородица. Овде со години

Читај повеќе

УЧЕНИЦИТЕ ОД УТРЕ ЌЕ ОДАТ НА УЧИЛИШТЕ, ШТРАЈКОТ НА СОНК СТАВЕН ВО МИРУВАЊЕ

Штрајкот во училиштата е ставен во мирување, денеска соопшти претседателот на СОНК Јаким Неделков. Истакна дека ваквата одлука на Советот на синдикатот доаѓа по добиено известување од Министерството за образование

Читај повеќе

ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ОПШТИНА БЕРОВО ПРИСУСТВУВАА НА РАБОТИЛНИЦА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА СИСТЕМОТ НА ИНТЕГРИТЕТ НА ЛОКАЛНО НИВO

Во рамките на проект ,,Зајакнати системи на интегритет, за борба против корупција на локално ниво”, кој го реализира Фондација Отворено општество- Македонија, како дел од Проектот на УСАИД за граѓанско

Читај повеќе

(ВИДЕО) МУСЛИМАНИТЕ ОД БЕРОВО СО СВЕЧЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА ВЕЧЕРВА ЈА ОДБЕЛЕЖУВААТ НОЌТА НА КАДР

Вечерва муслиманите ја слават светата Ноќ Кадр (Лејлетул Кадр) за која се вели дека е подобра од илјада месеци и која се одбележува во 27-мата ноќ од муслиманскиот месец на

Читај повеќе

СЕ РЕКОНСТРУИРА УЛИЦАТА “ШИРИНАТА” КОЈА НЕОДАМНА БЕШЕ ПРЕИМЕНУВАНА ВО “ЖАН КОФОЛ”

Продолжува подобрувањето на патната инфраструктура во градот, со изградба на ул. ,, Ширината”, која неодамна беше применувана во ул.,,Жан Кофол”. Градоначалникот Пекевски денес на терен извши увид во градежните работи,

Читај повеќе

Уште еден земјотрес почувствуван во Делчево, Берово и Пехчево

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денес 25.04.2022 година регистрираше земјотрес 120

Читај повеќе

ДОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ВО СЕЛО ЦРНИК ОД ОРГАНИЗАЦИЈАТА “TURKEY FOR PEACE”

По иницијатива на Ерол Пилов, во село Црник распределени 70 пакети од организацијата Turkey for Peace. Пакетите како што информираше беа доделени од страна на Исламската верска заедница-Штип, кои и

Читај повеќе

РЕГИСТРИРАН СЛАБ ЗЕМЈОТРЕС УТРОВО ВО ПЕХЧЕВО

Земјотрес со сила од 2,8 степени по Рихтер е регистриран утрово во 6.36 часот на 115 километри од Скопје, а е почувствуван од жителите на пехчевскиот, беровскиот и  делчевскиот крај.

Читај повеќе