Започнува бесплатен јавен превоз на територијата во Општина Берово

Општина Берово, започнува да врши бесплатен јавен превоз, на територијата на општината, секој четврток, почнувајќи од ден 06.04.2023 година. Превозот ќе се врши со автобус, кој е во сопственост на

Читај повеќе

Општина Берово објави јавен повик за субвенционирање на трошоците за стерилизација на 30 женки-кучиња

Врз основа на член 3 од Одлуката за за субвенционирање на 100 % од трошоците за стерилизација на 30 женки-кучиња на територијата на општина Берово во текот на 2023 година,

Читај повеќе

СЕЛОТО САРАЈ Е ПОДГОТВЕНО ЗА НАЈМАСОВНАТА И НАЈГОЛЕМАТА ШТРАПАРИЈАДА

На 9 април во село Сарај, општина Босилово, по трети пат ќе се одржи досега најголемата и најмасовна Штрапаријада (турнир во влечење трупци со коњи) на овие простори. Турнирот е

Читај повеќе

Со набавка на нов мултифункционален МУЛЧЕР, се подобруваат комуналните услуги во Берово

Денеска е набавена нова машина за косење и кастрење на вегетација- тракторски мулчер, преку која значително ќе се подобрат комуналните услуги, кон граѓаните во Општина Берово. Машината е со мултифункционална

Читај повеќе

Пролетно празнување и активности во ООУ ” Дедо Иљо Малешевски “

Основното училиште „Дедо Иљо Малешевски“ од Берово денес го одбележа денот на пролетта, односно почетокот на ова прекрасно годишно време со организирање на неколку активности во кои учествуваа  вработените и

Читај повеќе

Млади уметници од Берово изработија мурал за загинатите беровски херои од 2001 година

Неколку младинци од Берово, деновиве изработија мурал со кој ги овековечија македонските херои кои загинаа во конфликтот во 2001 година. Беровските момчиња кои што сакаа да останат анонимни, велат дека

Читај повеќе

ЕКИПАТА НА ОБРАЗОВАНИЕ Е ШАМПИОНОТ НА РАБОТНИЧКИТЕ СПОРТСКИ ИГРИ ВО БЕРОВО

Возбудлива спортска ноќ на последниот ден од Работничките спортски игри во мал фудбал, кои под организација на Општина Берово се играа скоро цел месец. Вечерва во големото финале во преполната

Читај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СТРУМЈАНИ ИЛИЕВ ОД БЕРОВО: ЗА ДВЕ ГОДИНИ ВИДЛИВИ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГП„КЛЕПАЛО“

За најдоцна две години, може да се очекуваат видливи резултати во врска со отворањето на граничниот премин Клепало. Актуелните градоначалници на Општините Берово и Струмјани, Звонко Пекевски и Емил Илиев

Читај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 1 (еден) КОНСУЛТАНТ/КА И МАКСИМУМ 6 (шест) ТУТОРИ ЗА ПОДДРШКА НА УЧЕНИЦИ РОМИ ВО ОПШТИНА БЕРОВО

Општина Берово објавува јавен оглас за ангажирање на консултант и тутори за поддршка на ученици Роми од 2-ро, 3-то и 4-то одделение во основно образование во Општина Берово. Оваа активност

Читај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО АКЦИЈА ЗА ПОДДРШКА – ДООФОРМУВАЊЕ НА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ВОЗРАСНИ ЛИЦА РОМИ

Општина Берово објавува јавен повик учество во акција за дооформување на средно обраозвание за возрасни лица Роми од Општина Берово. Оваа активност се имплентира како дел од акцијата „Пост КОВИД

Читај повеќе