БЕРОВСКИТЕ СОВЕТНИЦИ ОД ВМРО-ДПМНЕ ПОЛОЖИЈА ЦВЕЌЕ ВО ЧЕСТ НА 21 ГОДИНА ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА КАПЕТАН ЗОРАН БУБЕВСКИ 0

Со положување на свежо цвеќе на спомен обележјето на четворицата загинати бранители од Берово, претставници на Советот на Општина Берово од ВМРО-ДПМНЕ како и општинскиот комитете на ВМРО-ДПМНЕ од Берово

Читај повеќе

Одобрени средства за финансирање на проект „Реконструкција на водоснабдителна мрежа во с. Владимирово, Општина Берово“ фаза 2 0

Со средства обезбедени преку Програма за управување со водите за 2022 година, од Министерството за животна средина и просторно планирање, Општина Берово ќе ја продолжи Реконструкција на водоснабдителна мрежа во

Читај повеќе

НОЌЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ “МАЛЕШ КУП” СО НАГРАДЕН ФОНД НАД 150.000 ДЕНАРИ 0

Во Берово во тек пријавувањето за големиот регионален турнир во мал фудбал ,,Малеш Куп”, кој ќе се одржи кон средината на идниот месец. Турнирот е во организација на група ентузијасти

Читај повеќе

Избран шеснаесеттиот брачен пар на Пијанечко-Малешевската свадба 0

Горанчо Костадинов и Елеонора Мирчовска се зетот и невестата на 16-та Пијанечко-Малешевска свадба, како придружна манифестација на традиционалниот меѓународен фестивал „Делчево фест“. Младоженецот Горанчо Костадинов (34) е по потекло е од селото Истевник, Делчевско, невестата

Читај повеќе

Градоначалникот Пекевски оствари средба со Член на Претседателството на Сојузот на Здружение на борци- граѓани поддржувачи од Струмица 0

Денеска,  Градоначалникот Пекевски оствари средба со Член на Претседателството на Сојузот на Здружение на борци- граѓани поддржувачи од Струмица, Никола Пефќев. На средбата разговараа за понатамошна  заедничка соработка за одржување

Читај повеќе

ВО ПЕХЧЕВО ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА БИОЛОШКАТА РАЗНОВИДНОСТ 0

Општина Пехчево со едукативна и рекреативна акција заедно со ООУ „Ванчо Китанов“ Пехчево го одбележа Светскиот ден за заштита на биолошката разновидност, во туристичко рекреативната населба „Равна Река“. Ученици и

Читај повеќе

Во подрачното училиште во с.Црник презентирана книгата ” Плави афоризмичиња” 0

Матична библиотека “Кочо Рацин” во соработка со ООУ “Ванчо Китанов ” од Пехчево, денес организираа втора промоција на книгата “Палави афоризмичиња” од македонскиот афорист Миле Ѓорѓијоски во подрачното училиште во

Читај повеќе

Презентиран нацрт-извештајот за статусот на шумата по пожарите во Пијанец и Малеш во 2021 година 0

Денеска во Делчево се одржа првата работилница на која беше презентиран нацрт-извештајот за статусот на шумата зафатена од пожари во Пијанечко-малешевскиот регион во 2021 година. На настанот присуствуваа претставници од Министерството за

Читај повеќе

21 ГОДИНА ОД СМРТТА НА КАПЕТАН ЗОРАН БУБЕВСКИ 0

Во чест на навршувањето на  21 година, од смртта на Капетан Зоран Бубевски, денеска на спомен обележјето на четворицата загинати бранители од Берово , во конфликтот 2001 година, градоначалник Звпнко

Читај повеќе

ИМЕТО МАЛЕШЕВО ГО НОСАТ ДВЕ СЕЛА ВО СОСЕДНА СРБИЈА 0

Дали сте знаеле дека името Малешево го носат две села во соседна Србија.Случајно наидовме на оваа информација, па решивме да истаражиме за овие населби.Карактеристично за овие две села е тоа

Читај повеќе