СУДСКИОТ СОВЕТ ЈА РАЗРЕШИ ДОСЕГАШНАТА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА БЕРОВСКИОТ СУД.ИМЕНУВАН НОВ ВД ПРЕТСЕДАТЕЛ. 0

Недостиг на судии во Основниот суд во Берово. Денес, на нејзино барање, Судскиот совет  ја разреши од функцијата претседател на беровскиот, но и судија во Основниот суд Емилија Буриќ Прошева

Читај повеќе

ГРАГАНИТЕ ДО НОЕМВРИ ДА ИЗБЕРАТ ОД КОГО ЌЕ КУПУВААТ СТРУЈА. 0

12.000 домаќинства од Штип заедно со останатите 600.000 од Македонија, до Ноември годинава ќе треба да изберат од кого ќе купуваат струја следната година, кога е и најавен стартот за

Читај повеќе

БЕРОВО ОСТАНА БЕЗ СУДИИ: ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СУДОТ СЕ ОМАЖИЛА И ЗАМИНАЛА ВО КАНАДА. 0

Основниот суд во Берово повторно остана без судии, па Судскиот совет, на утрешната седница ќе бара начин од кој суд да делегира судија и кого да стави за в.д. претседател,

Читај повеќе

ФАНТАСТИЧНА ПОСЛЕДНА ВЕЧЕР НА БЕРОВСКИОТ ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ. 0

Многу луѓе собра последната вечер на Етно плоштад фестивалот во Берово, кои непрекинато се забавуваа и уживаа во артистите кои настапија на сцената на градскиот плоштад.Извонредната Мијата, на еден необичен

Читај повеќе

ВИДЕО:МОМЕНТИ ОД ТРЕТАТА ВЕЧЕР НА ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛОТ ВО БЕРОВО. 0

Третата вечер на ЕТНО Плоштад фестивалот беше организирана за дечињата а младите таленти покажаа дека навистина умеат да пеат и танцуваат а среќата блескаше низ нивните лица и се рефлектираше низ

Читај повеќе

МИЈАТА,АНГЕЛ И ИВАН И ДЈ СЕНЕ ЌЕ ЈА ЗАОКРУЖАТ ПОСЛЕДНАТА ВЕЧЕР НА ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛОТ ВО БЕРОВО. 0

Последната вечер од Етно плоштад фестивалот, вечерва ќе започне со настап на познатата уметничка Мијата во кабаре концертот насловен Јаболки и Круши за Уметнички Души. Потоа следуваат беровските музички еснафи

Читај повеќе

ВИДЕО:БЕРОВО БЛЕСНА НА ВТОРАТА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР. 0

Низ една пријатна атмосфера со афтентична музичка изведба на оркестарот на народни инструменти при ДМУЦ ,, Сергеј Михајлов” од Штип , онака како што доликува на ЕТНО стилот синоќа во Берово

Читај повеќе

МАЛЕШ НЕТ ИНТЕРВЈУ: ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ АТРАКТИВЕН ЗА ПОЛИТИЧАРИ ОД МАКЕДОНИЈА И ХОЛАНДИЈА. 0

Меѓу останите посетители на фестивалот беа и пратеничките Лилјана Поповска и Маја Морачанин од политиката партија ДОМ, како и државниот секретар Ана Петровска од истата партија. Истите беа во друштво

Читај повеќе

ДЕНЕШНА АГЕНДА НА ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛОТ ВО БЕРОВО. 0

По успешните два дена, агендата на денешната фестивалска вечер исто така нуди програма која започнува во 20 часот а ќе настапат следните изведувачи: Вечер следува фестивалот на детски песни Малешевско

Читај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ:ПАНАЃУР ВО БЕРОВО. 0

Во деновите 26,27 и 28 Август поповод празникот на градот Голема Богородица, се организира панѓурски активности покрај кејот на реката Брегалница во Берово.Граѓаните ќе имаат можност по достапни цени да

Читај повеќе