Верниците муслимани од Берово, вечерва ја одбележаа ноќта на судбината и простувањето

Во присуство на поголем број верници муслимани од Берово, вечерва во џамијата „Мехмет Бег“ се одбележа ноќта на Берат. Во исламскиот свет ова е значајна ноќ, кога Алах џ.ш. врши

Читај повеќе

ИНТЕРВЈУ СО СТОЈАН КРАКУТОВСКИ СОПСТВЕНИК НА РЕСТОРАНОТ МИС СТОН

Човек кој е подготвен во секој момент да помогне онаму каде треба помош, сопственик на ресторанот Мис Стон во беровското село Смојмирово, хуманитарец и угостител со доблест и насмевка и

Читај повеќе

ДЕНЕС СЕ ПРАЗНУВА СВ.ТРИФУН

Светиот маченик Трифун е роден во Кампсада во Фригија близу до градот Апамеја. Во детството чувал гуски, но уште тогаш се истакнал со исцелителска способност. Лечел болни од разни болести

Читај повеќе

ИНСПИРАТИВНА ПРИКАЗАНА: ЈАСТРЕБОТ КОЈ СТАНА КОКОШКА

Се вели дека еднаш одамна живеел јастреб на рид обраснат со шума. Направил гнездо на круната на едно дрво, во кое неговата женка подоцна снела четири јајца. Меѓутоа, недолго потоа

Читај повеќе

ЛУЈ БРАЈ – СЛЕПИОТ ПРОНАОЃАЧ

Луј Брај е уште една историска личност која го смени начинот на кој гледаме на светот и сè што се случува во него. Имено, Луј Браж е познатиот француски изумител

Читај повеќе

Пекевски: Потребно зголемено ниво на одговорност од сите за понатамошно успешно згрижување на децата во градинката ,,23 Август”

Полека се надминува ситуацијата со салмонела во детската градинка ,,23 Август” во Берово. Според градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски најважно е што е отстранет сомнежот за присуство на салмонела во

Читај повеќе

Николовски од Берово: Сточарите да ги проверат сметките, следува авансната основна субвенција за 2023 година

8 Министерот за земјоделство Љупчо Николовски денеска во Берово оствари повеќе средби со земјоделците и сточарите од Берово и беровско. Низ разговар со нив им ги пренесе информациите за новите

Читај повеќе

ПОТВРДЕН УШТЕ ЕДЕН СЛУЧАЈ НА САЛМОНЕЛА ВО БЕРОВО

Потврден е уште еден случај на присуство на бактеријата салмонела кај уште едно дете од Берово, изјавија од Центарот за Јавно здравје во Кочани. Како што истакна директорот на ЦЈЗ-Кочани,

Читај повеќе

ПЕТНАЕСЕТ ГОДИШЕН МИЛИОНЕР

Доминик Меквеј е роден во 1985 година во Англија. Својот бизнис го започнал на 13 години, а станал милионер на 15 години. Како? Еден ден Доминик сурфаше на интернет и

Читај повеќе

Верниците муслимани од Берово ја одбележаа ноќта на Мираџ

Верниците од муслиманска вероисповед, вечерва во џамијата „Мехмет Бег“ во Берово ја одбележаа значајната ноќ во исламот наречена ноќ на Мираџ. После вечерната молитва Јација намаз, во знак на одбележување

Читај повеќе