РЕАКЦИЈА НА РОДИТЕЛИ НА УЧЕНИЦИТЕ КОИ УЧАТ ВО ДИСПЕРЗИРАНИТЕ ПАРАЛЕЛКИ ВО ОСУ „АЦО РУСКОВСКИ“ ВО ПЕХЧЕВО

Почитувани, Како родители на ученици кои учат во дисперзираните паралелки на ОСУ „Ацо Русковски“ – Берово во Пехчево, сакаме јавно да го искажеме нашето незадоволство од досегашниот тек на наставата

Читај повеќе

ВО БЕРОВО ПРЕЗЕНТИРАНА КАМПАЊАТА „ПОДАЈ РАКА И ПРОМЕНИ ЖИВОТ – СТАНИ ЗГРИЖУВАЧ“

На две локации во Берово, денес беше презентирана кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач“ која што ја спроведуваат СОС „Детско село“, Министерството за труд и социјална политика

Читај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПЕКЕВСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА УНИЦЕФ

Градононачалникот Пекевски, денеска оствари средба со претставници на УНИЦЕФ, кои во соработка со Министерството на образование и наука и Светска Банка, работат на проект за  надминување на кризата во наставата

Читај повеќе

Кампањата ,,Подај рака и промени живот, стани згрижувач” – утре во Берово

Кампањата ,,Подај рака и промени живот, стани згрижувач”, која е наменета за промоција на згрижување, а има за цел да се зголеми бројот на згрижувачки семејства во земјата, утре, четврток,

Читај повеќе

Славе Сирачевски од Аурора Турс доби признание за животно дело во туризмот

По повод 27 септеври – Светскиот ден на туризмот, истакнати членови на Туристичко-угостителската комора при Сојузот на стопански комори на Македонија се закитија со Признание за животно дело заради оставање

Читај повеќе

Преку средства од Биро за регионален развој, ќе се реконструираат улици во с. Русиново и с. Смојмирово и тротоари на ул. ,,Борис Кидрич” во Берово

Врз основа на Законот за рамномерен регионален развој, Владата на Р.Македонија, на седницата одржана на 20 септември, донесе Одлуки за доделување на средства за финансирање на 3 проекти за Берово,

Читај повеќе

Потпишан договорот за реконструкција на 4-тата ламела од Домот за стари лица „д-р.Иван Влашки“

Денеска  Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски,   потпиша договор за соработка, со Министерството за труд и социјална политика, за реконструкција и адаптација на Домот за стари лица „д-р.Иван Влашки“ –

Читај повеќе

Нема лекарска грешка за смртта на 25 годишниот Јован од Берово

Нема лекарска грешка во третманот на 25 годишниот пациент од Берово кој почина пред еден месец на КАРИЛ по интервенција на заб во Штипската клиничка боленица. Така заклучила стручната комисија

Читај повеќе

ВО ПЕХЧЕВСКО НЕГРЕВО РЕАЛИЗИРАН ЗАВРШНИОТ НАСТАН ЗА ПРОМОЦИЈА НА ЕДУКАТИВНА ВЕЛО ПАТЕКА

Во Едукативниот центар во пехчевското село Негрево денес се реализираше завршниот настан во рамки на промоцијата на едукативната вело-патека. Активноста се реализира преку Програмата за зачувување на природата на Швајцарската

Читај повеќе

ОДГЛЕДУВАЧИТЕ НА СВИЊИ ДЕНЕС ПРОТЕСТИРАА ВО СЕЛОТО СМОЈМИРОВО

Во беровското село Смојмирово започна најавениот протест на одгледувачите на свињи од Малешевијата. Протестот како што истакнаа организаторите е поради решението за депопулација на свињи на оваа територијата со цел

Читај повеќе