РАТЕВЦИ САМИ ЌЕ ОДЛУЧУВААТ ДАЛИ ЌЕ СЕ ПРИКЛУЧАТ НА РЕГИОНАЛНИОТ ВОДОВОД

Денеска, во с. Ратево, разговарано е со жителите од селото, за решавање на проблемот со водоснабдувањето. Темата на разговорите за приклучување кон регионалниот водовод е наметната бидејќи снабдувањето со вода

Читај повеќе

СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦА ВО ЦЕНТАРОТ НА СЕЛО ДВОРИШТЕ

Со реконструкција на улица во центарот на с. Двориште, привршуваат градежните активности по проект ,, Македонија без кал”, кој што Општина Берово  го реализира преку Министерството за транспорт и врски,

Читај повеќе

СОКОЛОВСКИ: ПРОБЛЕМОТ НА СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ПРИВАТНИ ШУМИ ОД МАЛЕШЕВИЈАТА НАДМИНАТ

Сопствениците на приватни шуми од Берово, кои имаат приватни имоти во дел од заштитеното подрачје Малешево, од понеделник ќе можат повторно да работат и функционираат на своите шумски парцели.Вака било

Читај повеќе

(ВИДЕО) ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА ДЕЛ ОД МАЛЕШЕВО ЗА ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ, ГИ ЗВОРЕ СТРАСТИТЕ НА СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ПРИВАТНИ ШУМИ ОД МАЛЕШЕВИЈАТА.

Сопствениците на приватни шуми од Берово, реагираат на донесената предлог одлука пред неколку месеци за прогласување на дел од Малешево за заштитено подрачје, со што како што велат се доведува

Читај повеќе

ДОМОТ ЗА СТАРИ ЛИЦА ВО БЕРОВО ЌЕ ДОБИЕ СОПСТВЕНА КУЈНА

Во тек се градежните активности, за изградба на нов објект, кујна во Домот за стари лица ,,др. Иван Влашки” во Берово, кој има капацитет од 39 места, за корисници. Новиот

Читај повеќе

(ВИДЕО) ОК ВМРО ДПМНЕ БЕРОВО: ПЕКЕВСКИ СЕ УШТЕ НЕ ГИ РЕАЛИЗИРАЛ ВЕТЕНИТЕ ПРОЕКТИ ОД ПРЕД ПЕТ ГОДИНИ

Ветени, а се уште не реализирани проекти. Градоначалникот на Општина Берово Звонко Пекевски дел од проектите кои на локалните избори во 2017 година им ги вети на граѓаните, се уште ги

Читај повеќе

ВО ПЕХЧЕВО ПРИСТИГНА ПРОТИВПОЖАРНА ОПРЕМА ПО ИНИЦИЈАТИВАТА НА ГЛИГОР ТЕОХАРОВ

Во Пехчево пристигна донацијата од противпожарна опрема која е обезбедена од средствата кои што се собраа преку иницијативата на Глигор Теохаров за време на пожарите во Малешевијата. Донацијата како што

Читај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПИЈАВИВАЊЕ ЗА РАБОТНИЧКИ СПОРТСКИ ИГРИ 2022

Општина Берово , после пауза од една година организира „Работнички спортски игри“ во мал фудбал 2022 година, кои традиционално се организираат, а со цел, спортување, подигање  на спортскиот дух во градот и

Читај повеќе

МЛАДИНСКА АКЦИЈА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА УРБАНАТА ОПРЕМА ВО БЕРОВО

Во рамките на активностите на општина Берово  за промовирање на меѓуетничка интеграција во образованието и граѓанска вклученост на младите, Тимот на Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција на младите во

Читај повеќе

МЛАДИТЕ ОД СЕЛО ЦРНИК ЗАПОЧНАА СО ИНИЦИЈАТИВА ЗА ОБНОВУВАЊЕ НА КРОВОТ НА ЏАМИЈАТА ВО СЕЛОТО

Младите од пехчевското село Црник започнаа иницијатива за обнова на кровот на тамошната џамија. Како што истакна Ерол Пилов жител на селото, џамијата е во многу лоша состојба, но приоритет

Читај повеќе