Државата им ја враќа зелената нафта на земјоделците.

Oд понеделник, влегуваат во собраниска процедура измените на Законот за земјоделие и рурален развој, кои ја вклучуваат и мерката зелена поефтина нафта за земјоделците : Тоа ќе се имплементира преку

Читај повеќе

УТРЕ Е КАТОЛИЧКИ ВЕЛИГДЕН.

Над 1.000 верници со католичка вероисповест во регионот, утре го слават Христовото воскресение, еден од најголемите христијански празници : Велигден е победа над смртта и дарување живот. Тоа е ден

Читај повеќе

КОЛУМНА: ПОСТМОДЕРНА МЕТАСТАЗА

Најголем изум на сите времиња е тракалото цела една епоха на идустријализација ротира околу оската на тоа тркало, колку се поголеми вртежите на истото толку повеќе човекот како биолошко битие

Читај повеќе

Дневен ред на шеста седница на Советот на општина Пехчево.

Претседателот на Советот на Општина Пехчево, Николчо Јовчев донесе решение за свикување на 6-та седница на советот. 6-тата седница на Советот на општина Пехчево е закажана за 30.03.2018 година (петок),

Читај повеќе

Викендов ќе се одржи работилница со лицата заинтересирани за работа во Центарот за Прадер Вили синдром во Берово.

Се информираат лицата кои имаат поднесено своја пријава за учество на работилницата во врска со подетално запознавање со работата и отварањето на Центарот за Прадер Вили синдром во Берово дека

Читај повеќе

Инфо ден за НВО-и и фондации за аплицирање на проекти од Буџетот на Општина Берово.

Општина Берово ги поканува сите здруженија на граѓани и фондации да присуствуваат на организираниот инфо ден кој ќе се оджи во понеделник 2 април 2018 година во 15 часот во

Читај повеќе

Општинската администрација организираше акција за собирање на отпад на Беровско езеро.

Денот на пролетта во Берово беше одбележан преку организирана акција на општинската администрација и јавното комунално претпријатие “Услуга“ од Берово за расчистување на диви депонии кои се наоѓаат во туристичкиот

Читај повеќе

Поразителни податоци на Транспаренси Интернешнал. Македонија со најголема корупција од земјите на Западен Балкан.

Поразителни податоци на Транспаренси Интернешнал. Македонија со најголема корупција од земјите на Западен Балкан, но и со најголемо назадување во делот на корупцијата. За пет години, државата од 69 место

Читај повеќе

Симболот на беровската архитектура, оставен на забот на времето.

Несопирливо пропаѓа симболот на малешевската архитектура. Куќата родена во турско време и која е главен лик и на поштенска марка во земјава, позната низ Берово како Буклиска куќа, ја изеде

Читај повеќе

Од 01 април пониски цени на лековите.

Од први април се намалуваат цените на лековите. Од 40 до 50 отсто од лековите граѓаните ги плаќаат по пониска цена. Според министерот Филипче, опфатени се сите групи на лекови

Читај повеќе