ИЗГЛАСАН БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО ЗА 2022 ГОДИНА

Непосредно пред Новата година, на 7-мата Седница на Совет на Општина Берово, беровските советници дадоа зелено светло и со 8 гласа за и 7 воздржани советници, го усвоија Буџетот на

Читај повеќе

Здружението „ИНИ“ ја истражува ефикасноста на администрацијата во општините од Истокот

Здружението на граѓани „ИНИ“ од Виница во рамки на проектот „Со професионална администрација до ефикасни и квалитетни услуги на локално ниво“ деновиве одржа работна средба во Берово, чија главна цел

Читај повеќе

НА УТРЕШНАТА 7-МА СЕДНИЦА, СОВЕТОТ ПОВТОРНО ЌЕ ГО ГЛАСА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО ЗА 2022 ГОДИНА

Советот на Општина Берово, на утрешната 7-ма седница, повторно ќе го гласа предлог буџетот за 2022 година, откако преходно на 5-тата седница поради отсуство на претседателот на Советот, со седум

Читај повеќе

КОЛУМНА:КОГА СЕКОЈ ОД НАС БИ РАЗМИСЛИЛ КАДЕ Е И ШТО ПРАВИ,МОЖЕБИ СВЕТОТ МАЛКУ ЌЕ СЕ ПРОМЕНИ

Пишува:Даница Младеновска Кога пред некои 30-тина години се среќававме со писанијата дека сите борби на човекот многу скоро ќе се сведат на борба за опстанок, за здравје, за чист воздух

Читај повеќе

НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ ВО ДОМОТ НА КУЛТУРАТА “ЈАНЕ САНДАНСКИ” ПЕХЧЕВО

Домот на културата „Јане Сандански“ – Пехчево и Општина Пехчево, денес со почеток во 17:00 часот во салата на Домот на културата, организираат Новогодишен концерт по повод Новогодишните и Божиќните

Читај повеќе

ВОДАТА ВО БЕРОВО БЕЗБЕДНА ЗА ПИЕЊЕ

Анализите за квалитетот на водата за пиење во Берово покажуваат дека Беровчани пијат високо квалитетна вода.Тоа го потврди раководителот на Филтер станицата за производсво на вода во Берово, која истакна

Читај повеќе

Едукативна кампања за унапредување на здравствената и социјалната заштита на Ромите

Општините Берово и Штип, во соработка со Здружение за одджлив развој- Зелен Институт од Скопje,  во рамките на заедничкиот проект ,, Штип и Берово заедно за подобрување на условите за

Читај повеќе

Основното општинско училиште „Ванчо Китанов“ во Пехчево со нов кабинет по Природни науки

Во ООУ.„ Ванчо Китанов“ со средства од Министерството за образование и наука, целосно е опремен кабинетот по Природни науки. Директорката Добрила Јовевска, истакнува дека новите нагледни средства и инвентарот се специјално дизајниран

Читај повеќе

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО УТРЕ ЌЕ ЈА ОДРЖИ 6-ТАТА СЕДНИЦА

Советот на Општина Берово, утре, со почеток во 8 часот, ќе ја одржи 6-тата Седнница, со следниот дневен ред: Д н е в е н   р е д Записник од 5-та

Читај повеќе

ОПШТИНА БЕРОВО ОБЈАВИ ЈАВЕН ПОВИК ЗА НАГРАДИ И ОТКУП НА ФОТОГРАФИИ

Врз основа на член 6 од Правилникот за награди и откуп на фотографии–фото предизвик за млади со мотиви од  пејсажи, активен туризам и туристички локалитети во Општина Берово, со број 09-4089/1

Читај повеќе