НА ДЕНЕШЕН ДЕН ОВОЈ СВЕТ ГО НАПУШТИ НАШИОТ БЕЛЕГ НА ГРАДОТ ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ.

На денешен ден, во 1898 година, на 93 годишна возраст, овој свет го напуштил Илија Марков Малешевски. Дедо Иљо Малешевски е наречен и последниот македонски ајдутин, кој целиот свој живот

Читај повеќе

КОЛУМНА:МОЌТА НА НЕГЛАСАЊЕТО

Народот поседува моќ! Таа моќ не се гледа и не се чувствува тогаш кога самиот народ не посегнува по неа. Кога е така, властодршците го лажат, го крадат, го влечат

Читај повеќе