Општина Берово ќе ги субвенционира граѓаните (физичките лица) за купен велосипед за 2023 година

Согласно член 4 од Правилникот за условите, начинот и постапката за користење на финансиски средства од Буџетот на Општина Берово со број 09-2141/1 од 08.06.2023 година за субвенционирање на физички

Читај повеќе

ОД 1-ВИ АВГУСТ СЕ ВОВЕДУВА ЕДНОНАСОЧЕН СООБРАЌАЈ НА НЕКОЛКУ УЛИЦИ ВО ЦЕНТАРОТ НА БЕРОВО

За подобрување на условите во сообраќајот, oд 1- ви август, се воведува еднонасочен сообраќај во централно градско подрачје, на дел од градските улици, во Берово. На ул. “Страшо Пинџур”, ул.

Читај повеќе

ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА УЛИЦАТА “ИЛИНДЕНСКА” ВО РАТЕВО

Со средства од Владата на РСМ, преку Министерството за транспорт и врски, ќе се подобрува патната инфраструктура  во с. Ратево. Вчера, со Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, градоначалникот

Читај повеќе

ИЛИНДЕНСКИ СВЕДОШТВА НА ЈОВАН Д. ЧАМИНСКИ ОД СЕЛО ВЛАДИМИРОВО – БЕРОВО

Јован Д. Чамински, малешевец-илинденец од селото Владимирово, во своето писмо во 1946 година, ги наведува своите сведоштва на Илинденците за делувањето за Македонската Револуционерна Организација во борбата за самостојна и

Читај повеќе

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ: КОМПАНИЈАТА “ЕКЛЕКТИК” ВРАБОТУВА ДИСПЕЏЕР ВО БЕРОВО

Се бара диспеџер за работа во канцеларија во Берово за реномираната компанија „Еклектик“ која се занимава со висококвалитетни услуги во диспечирање на американскиот пазар. Кандидатот треба да поседува одлично познавање

Читај повеќе

ЈПКР “УСЛУГА” БЕРОВО СО АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНО КОРИСТЕЊЕ НА ВОДАТА

Почитувани граѓани, Како резултат на високите температури, нашата потреба за вода во овие летни, жешки денови се зголемува. За жал нерационалното користење на вода на одредени делови од градот и

Читај повеќе

Општина Берово со финансиска поддршка на пингпонгарскиот клуб Зегин

Денеска, градоначалникот Пекевски и претседателот на ППК ,,Зегин” , Јован Ковачовски, потпишаа договор, за финансирање од 100.000,00 денари за клубот, за подготовка, тренинзи  во новата сезона и развој на клубот.

Читај повеќе