ПЕХЧЕВО ДОБИ СОПСТВЕНИ РЕГИСТАРСКИ ТАБЛИЦИ.

Министерството за внатрешни работи излезе во пресрет на граѓаните на општинa Пехчево  и го одобри барањето за добивање на сопствени регистарски ознаки на возилата.Како што велат од Општината, конечно се

Читај повеќе

КОИ ГРАЃАНИ ЌЕ ДОБИЈАТ ПЛАТЕЖНА КАРТИЧКА ОД 9.000 И 3.000 ДЕНАРИ?

Платежна картичка со сума од 9.000 денари за купување на домашни производи ќе добијат само активните невработени кои секој месец се пријавуваат во Агенција за вработување. Според списокот кој го

Читај повеќе

НЕ ИМ ВЕРУВАЈТЕ СЛЕПО НА ПОЛИТИЧАРИ, НИ КОГА ВО НАУКА ВИ СЕ КОЛНАТ.

На политичарите кои се на позиција да носат одлуки во врска со актуелната пандемија најсигурно им е да се претставуваат како обични извршители на научните препораки. А не е така. 

Читај повеќе

СВЕТСКА БАНКА:ДО 130 000 МАКЕДОНЦИ ЌЕ ЗАПАДНАТ ВО КРИЗА.

Комбинираните ефекти на пониските приходи од работа и пониските дознаки како резултат на КОВИД-19 веројатно ќе ја зголемат сиромаштијата во Македонија на нивото од пред 2017, па дури и од

Читај повеќе

АНКЕТА: 47% ОД МЛАДИТЕ НЕ ПРОЧИТАЛЕ НИТУ ЕДНА КНИГА ВО КАРАНТИНОТ.

Епидемијата на болеста Ковид-19 што ја предизвикува коронавирусот до сега во земјава официјално опфати околу 2.000 лица и предизвика над 100 смртни случаи. На светско ниво, од оваа болест до

Читај повеќе

ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС ЗАВРШУВА, КАФЕАНИТЕ ПОЧНУВААТ.

Нема полициски час, се отвораат терасите на кафулињата и рестораните, се укинува државниот карантин за македонски државјани кои доаѓаат во земјата, одлучи Владата. Дел од рестриктивнте мерки се укинуваат, но

Читај повеќе

НЕМА ПОЛИЦИСКИ ЧАС ОД УТРЕ.

Од утре се укинува полицискиот час воведен како мерка за спречување на ширењето на корнавирусот, одлучи Владата на денешната седница. Од четврток се отвораат кафулињата и рестораните, но само нивните

Читај повеќе

ПРОМО ВИДЕО ОД НАСТАНОТ ”МАНАКИЈА САУНД ФАКТОРИ”.

Настанот ”Манакиа Саунд Фактори”,кој група на младици пред неколку дена го организираа за стопирање на уништувањето и загадувањето на Беровските шуми, побуди голема заинтересираност не само во нашиот град, туку

Читај повеќе

МУСЛИМАНИТЕ ДЕНЕС ГО СЛАВАТ РАМАЗАН БАЈРАМ.

Во исламската религија Рамазан е светиот месец кој е деветти во лунарната година и секоја година се поместува за 10 дена наназад.  Самиот празник е строга должност – фарз на

Читај повеќе

ПОЛИЦИСКИ ЧАС ОД НЕДЕЛА ОД 11 ЧАСОТ ДО ВТОРНИК ДО 5 ЧАСОТ.

Премиерот Оливер Спасовски по денешната владина седница на својот профил на социјалната мрежа Фејсбук објави дека следејќи ја моменталната епидемиолошка состојба со Ковид-19, како и препораките на Комисијата за заразни

Читај повеќе