СТАВ: ДАЛИ ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ ЗАСЛУЖУВА ДОСТОЈНО СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ ВО БЕРОВО?

Градот Берово, Малешевијата и цела Македонија, се гордее со големите револуционерни имиња кои потекнале од овој крај како што се: Дедо Иљо Малешевски, Димитар Поп-Георгиев Беровски, Никола Петров Русински, Атанас

Читај повеќе

ООУ „ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК И 79 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

Со положување на свежо цвеќе, пред спомен плочата во училишниот двор, денеска во Берово, започна одбележувањето на патрониот празник во ООУ ,,Дедо Иљо Малешевски”. Цвеќе, положија делегација предводена од дирекоторката,

Читај повеќе

ТППЕ Берово изведе вежба ,,Симулација на пожар на отворен простор” на Беровско Езеро

Во рамките на Програмата за работа на ТППЕ Берово, денеска е изведена вежба ,,Симулација на шумски пожар и пожар на отворен простор” во туристичката наслеба Беровско Езеро. Користени се 2

Читај повеќе

ДЕНЕС БЕЛЕЖИМЕ 125 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ

Ајдутскиот војвода Дедо Иљо Малешевски починал на денешен ден во 1898 година во Ќустендил.Роден е на 28 мај 1805 година во Берово, се борел во многу битки против Османлиите и

Читај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УПИС НА ПРВАЧИЊА ВО УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА ВО ООУ„ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ“ БЕРОВО

УСЛОВИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ Уписот ќе биде во тек на месец MАЈ. ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ: Пријавата со потребните документи треба да се достават во просториите на ООУ,,Дедо ИљоМалешевски“- Берово, на денот наведен

Читај повеќе

ВТОРА ОБЈАВА на ЈАВЕН ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО АКЦИЈА ЗА ПОДДРШКА – ДООФОРМУВАЊЕ НА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ВОЗРАСНИ ЛИЦА РОМИ

ВТОРА ОБЈАВА на ЈАВЕН ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО АКЦИЈА ЗА ПОДДРШКА – ДООФОРМУВАЊЕ НА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ВОЗРАСНИ ЛИЦА РОМИ Општина Берово објавува јавен повик учество во акција за дооформување

Читај повеќе

ФОРМИРАНО НОВО ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ ВО БЕРОВО „МАЛЕШЕВЦИ ЗА МАЛЕШЕВИЈАТА“

На 22.04.2023 година се одржа Собрание на основачите на новото здружение на граѓани со име „Малешевци за Малешевијата“, кое ги усвои Актите за основање, Статутот, Програмата за работа и други одлуки за основање

Читај повеќе

ВИДЕО РЕПОРТАЖА: СО ОРА И ПЕСНИ ЖИТЕЛИТЕ НА ЈУРУКО ВО БЕРОВО ЈА ПРОСЛАВИЈА ТРАДИЦИОНАЛНАТА МААЛСКА СРЕДБА

Како и секоја година, многу луѓе собра Маалската средба во населбата Јуруко, најстарата населба во Берово. Жителите на Јуруко и гостите од неколку соседни градови, се соединија во заеднчка слава

Читај повеќе

МУСЛИМАНИТЕ ГО СЛАВАТ РАМАЗАН БАЈРАМ ПРАЗНИК НА ДОБРИНАТА, МИЛОСТА И ЉУБОВТА

Муслиманите ширум светот денеска го слават својот најголем верски празник – Рамазан Бајрам, со кој се одбележува крајот на светиот месец Рамазан. По едномесечниот пост, во кој верниците се воздржуваа

Читај повеќе

Градоначалникот Звонко Пекевски упати честитка за празникот Рамазан Бајрам

Во овие празнични денови на слога, заедништво и почит, на сите граѓани од исламска вероисповед, Ви упатам најсрдечни честитки, по повод празникот Рамазан Бајрам. Најискрено, ви посакувам празничните денови, да

Читај повеќе