ПОРАКИ ЗА МИР И МЕЃУСЕБНО ПОЧИТУВАЊЕ ОД ОТВОРЕНИОТ ДЕН ВО ЏАМИЈАТА „БЕЈТ УЛ АХАД“ ВО ПЕХЧЕВО

Во присуство на голем број граѓани од Пехчево, Берово и неколку соседни градови, денес во пехчевската џамијата Бејт-Ул Ахад, од страна на Ахмадија муслиманската заедница беше организиран отворен ден и

Читај повеќе

КОГА ПОСЛЕДЕН ПАТ СТЕ НАПИШАЛЕ И ПРАТИЛЕ НЕКОМУ ПИМО?

Праќањето писма порано беше важна улога во нашата комуникација и известување.Тренд беше да испратиш некому писмо, а во него личен ракопис на бела хартија. За новогодишните празници пак имавме навика

Читај повеќе

НАД 100.000 ПРЕГЛЕДИ ПОБУДИ ИНТЕРЕС ИНТЕРВЈУТО НА БЛАГОЈ МЕХАНЏИСКИ ВО ЕМИСИЈАТА ВО ЦЕНТАР

Интервјуто на Благој Механџиски минатиот месец во емисијата „Во Центар“ на Васко Ефтов, побуди голема гледаност со над 100.000 прегледи кај гледачите. Во интервјуто се претставени факти на повеќе теми

Читај повеќе