КОМПАНИЈАТА “ЗЕГИН” ОД ДЕНЕС СО БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НА ЛЕКОВИ ДО ДОМОВИТЕ НА СИТЕ СТАРИ И ИЗНЕМОШТЕНИ ЛИЦА ВО МАЛЕШЕВИЈАТА

Компанијата “Зегин” од денес започнува со бесплатна достава на лекови до домовите на сите стари, изнемоштени и болни лица во Малешевијата. Овој хуман потег како што нагласи сопственикот Благој Механџиски,

Читај повеќе

ЗА ИСТАКНАТИТЕ РЕВОЛУЦИОНЕРИ ОД МАЛЕШЕВИЈАТА: НИКОЛА ПЕТРОВ РУСИНСКИ

Роден сум на 21 ноември 1875 година во с. Русиново, Малешевско (Македонија). Мајка ми се викаше Шекерина Мицова по татко… Татко ми потекнува од најбогатата фамилија во с. Русиново, Чукарци,

Читај повеќе