(ВИДЕО) БЕРОВСКИОТ ДУВАЧКИ ОРКЕСТАР „РОЈАЛ БРАС БЕНД“ СО НОВА ПЕСНА И ВИДЕО ЗАПИС

Во пресрет на Новата 2023 година, младите беровски музичари, членови на дувачкиот оркестар „Ројал Брас Бенд“ ја промовираа новата песна и видео запис насловена „Балкан гејм“. За вљубениците на звукот

Читај повеќе

Улица ,,Борис Кидрич” во Берово, доби нови тротоари

Привршуваат градежните активности за реконструкција на тротоарите на ул.,,Борис Кидрич” во Берово, од крстосница со улици ,,Вељко Влахович” и ,,Јуриј Гагарин’, до крстосница со улица ,,Гоце Делчев”, во должина од

Читај повеќе

Ново улично осветлување ќе добие раскрсницата на регионалниот пат Берово- Струмица

Јавното претпријатие за државни патишта, на иницијатива на Општина Берово, деновиве врши подготвителни работи за поставуваее на канделабри за осветлување на раскрсницата на регионалниот пат Берово- Струмица. Ќе бидат поставени

Читај повеќе

ДЕЧИЊАТА ОД ГРАДИНКАТА „23 АВГУСТ“ ВО ПРЕДНОВОГОДИШНА ПОСЕТА НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА

Група дечиња од детската градинка ,,23 Август”, заедно со своите воспитувачки и директорката, денеска во пресрет на новогодишните празнизници, ја посетија локалната самоуправа во Берово, каде упатија честитки за годината

Читај повеќе

НОВОГОДИШНАТА ТЕАТАРСКА БАЈКА „МУЗЕЈОТ НА ДЕДО МРАЗ“ ПРЕТСТАВЕНА ВО БЕРОВО

Голем број дечиња денес во Бизнис инкубаторот во Берово, ја проследија прекрасната театарска претстава ,,МУЗЕЈОТ НА ДЕДО МРАЗ’’, во изведба од Магдалена Ризова- Черних, Сашо Ристовски- актери од Театар Комедија

Читај повеќе

ОДРЖАНА СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ ЗА ИЗРАБОТКА НА ДУП ВО ТУРИСТИЧКАТА НАСЕЛБА “АБЛАНИЦА”

Во просториите на општина Берово, вчера беше одржана средба со заинтересирани граѓани, во врска со запознавање на жителите, за можноста за изработка на Детален урбанистички план, за туристичката населба Абланица.

Читај повеќе

ОВР БЕРОВО ВО СОРАБОТКА СО ОПШТИНА БЕРОВО СО ЕДУКАТИВНА КАМПАЊА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ПИРОТЕХНИЧКИ СРЕДСТВА

ОВР Берово, во соработка со Општина Берово,  денеска во Берово, организираа едукативна кампањата за превенција од употреба на пиротехнички средства. Поделени се  флаери со едукативна содржина за забрана на употреба на

Читај повеќе

КУД ,,Димитар Беровски”, одржа одличен новогодишен концерт, на кој настапија сите членови на културно уметничкото друштво, од 6 до 18 години.

Синоќа, во холот на ОСУ ,,Ацо Русковски” во Берово, имавме можност да проследиме вредно, традиционално и фолклорно културно богатство, кое годинава го создаваа членовите на КУД ,,Димитар Беровски”, при ДК

Читај повеќе

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО ГО УСВОИ БУЏЕТОТ ЗА 2023 ГОДИНА (ВИДЕО)

Со 8 гласа ЗА и 7 воздржани советници, денеска, на 21 вата Седница на Совет на Општина  Берово, усвоен е  Буџетот на општина Берово, за 2023 година. Вкупниот БУЏЕТ НА

Читај повеќе

Утре ќе се гласа Буџетот на Општина Берово за 2023 година

На утрешната 21-ва Седница на Совет на општина Берово, ќе се гласа Буџетот на Општина Берово за 2023 година. Предлог Буџетот, можете да го разгледате на следниот линк: ПРЕДЛОГ БУЏЕТ

Читај повеќе