Младинци од Македонија меѓу кои и учесници од Берово и Пехчево учествуваа на меѓународен Ерасмус+ проект во Данска – Malesh Net

Преку меѓународната младинска размена, имплементирана од Младинската мрежа Копенхаген и поддржан од програмата Еразмус плус на Европската комисија, пет учесници од Македонија беа меѓу кои и младинци од Берово и

Читај повеќе

Во Берово одбележани 23 години од смртта на загинатите бранители: Зоран Бубевски, Никола Пехчевски, Љупчо Мирчовски и Димитар Двојаковски

Зоран Бубевски, Никола Пехчевски, Љупчо Мирчовски и Димитар Двојаковски, пред 23 години, застанаа во редот со Дедо Иљо Малешевски, Димитар Поп- Ѓеорѓиев Беровски, Никола Петров Русински, Леонид Пецовски, Ацо Русковски

Читај повеќе

ОДРЖАН МУЗИЧКИОТ НАСТАН ВО БЕРОВО ПОПОВОД ЗАВРШУВАЊЕТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

Прекрасен настан беше одржан вечерва на летната сцена во Берово, каде што по повод завршувањето на учебната 2023/2024 година, Општина Берово, додели парична награда од 5.000,00 денари, на сите учениците

Читај повеќе

„БУЛЕВАР НА ЉУБОВТА“: МЛАДИ ЕНТУЗИЈАСТИ ОД БЕРОВО ОТВОРИЈА РЕСТОРАН ВО ГРАДОТ КАРЛСРУЕ ВО ГЕРМАНИЈА

Јована Топаловска и Глигорчо Симевски, млади ентузијасти од нашиот град Берово, пред неколку недели отворија прекрасен ресторан во Оберхаусен-Реинхаусен во близина на градот Карлсруе во Германија кој се вика “Boulevard

Читај повеќе

АХМАДИЈА МУСЛИМАНСКАТА ЗАЕДНИЦА ПОДЕЛИ ПАКЕТИ СО МЕСО ВО НЕКОЛКУ ГРАДОВИ ВО МАКЕДОНИЈА ЗА ПРАЗНИКОТ КУРБАН БАЈРАМ

Под мотото „Љубов секому, омраза никому“, членовите на Ахмадија заедницата во соработка со хумантираната организација “Humanity first“ и годинава по повод големиот муслимански празник Курбан Бајрам, додели пакети со месо

Читај повеќе

Проект „Регионално партнерство за подобро спроведување на Зелена Агенда за Западен Балкан на локално ниво”

Проектот „Регионално партнерство за подобро спроведување на Зелена Агенда за Западен Балкан на локално ниво”, е во реализација од партнерството меѓу едно носител здружение – Здружението на граѓани „Центар за

Читај повеќе

(ВИДЕО) ВЕРНИЦИТЕ МУСЛИМАНИ ДЕНЕС ГО СЛАВАТ СВЕТИОТ ПРАЗНИК КУРБАН БАЈРАМ-MaleshNet

Верниците од исламска вероисповед денеска го слават празникот Курбан-бајрам. На првиот ден од празникот се изведува молитвата за Бајрам – Бајрам намаз, со која верниците бараат милост од Алах. Карактеристично

Читај повеќе

Завршна приредба на дечињата од градинката ОЈУДГ “23 Август” во Берово – MaleshNet

Со многу насмевки, веселост, разиграност и шаренило, денеска, децата од групите пред поаѓање на училиште, во дворот на детската градинката ,,23 Август” , низ една прекрасна дружба, кажаа збогум градинке.

Читај повеќе

ДАНИЕЛ ТРЕНЧОВСКИ И ДАДЕ ДУША НА БЕРОВСКАТА КАФАНА “ШУМАНЕ” ЗА СНИМАЊЕ НА НЕГОВИОТ СПОТ

Нашиот познат уметник Даниел Тренчовски поранешен учесник на „Ѕвезда Гранд“, неодамна ја воодушеви публиката со новата песна „Казна љубовна“ која ја објави во соработка со Гранд продукција. Тој за потебите

Читај повеќе

РЕАЛИЗИРАНА ХУМАНИТАРНАТА ТРКА “ЗЕГИН СПЕКТРАТОН”

Убав настан во Скопје. Повеќе од 2.000 учесници утрово трчаа на Зегин спектратон – трка на херои во сите бои… Околу 2000 граѓани денеска учествуваа во хуманитарната трка Зегин Спектратон

Читај повеќе