СЕ ПОШУМУВА БУДИНАРСКИ РИД ВО РАМКИ НА ГОЛЕМАТА АКЦИЈА” АЈДЕ ДА ПОШУМУВАМЕ ЗАЕДНО”

Во присуство на министерот за земјоделие Љупчо Николовски денес кај месноста  Будинарски рид во Беровското село Будинарци продолжи големата акција ,,Ајде да пошумуваме заедно” која ома за цел за пошумување

Читај повеќе

ПОЧИНА АКТЕРОТ ПО ПОТЕКЛО ОД МАЛЕШЕВИЈАТА МЕТО ЈОВАНОВСКИ

На 77-годишна возраст денеска почина театарскиот, филмски и телевизиски актер по потекло од Малешевијата Мето Јовановски. Мето Јовановски, роден 1946 год. во с. Панчарево, Пехчево. Во 1971 година завршува Театарска академија

Читај повеќе

ЃОКЕ АНДОВСКИ ОД СЕЛОТО РАТЕВО Е СПОНЗОР НА ГЕРМАНСКИОТ ПРВОЛИГАШ МАЈНЦ 05

Ви ја пренесуваме позитивната приказна на нашиот малешевец Ѓоке Андовски, кој потекнува од беровското село Ратево, но повеќе од три децении живее во градот Мајнц во Германија. Имено фирмата за

Читај повеќе

МАКЕДОНСКИОТ КЛУБ „МАКЕДОНСКА ЗОРА 93“ ВО ГРАДОТ ОФЕНБУРГ ПРОСЛАВИ 30 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

Македонскиот клуб во градот Офенбург во Германија „Македонска Зора 93“ викендот прослави 30 годишен јубилеј од своето постоење. На свечената забава на која присуствуваа околу 800 Македонци од повеќе градови

Читај повеќе

ПЗУ Поликлиника Зегин Медика и Зегин Интермедика доби сертификат со Бонитетна оцена А+ од престижниот институт во Лондон

Здравствена установа која обезбедува целосни здравствени прегледи и специјалистички здравствени услуги за сите оние кои сакаат професионалност, удобност, ефикасност како и дискретност! Нашата локација на бул.Партизански Одреди 25/1 значи лесен

Читај повеќе