НА ДЕНЕШЕН ДЕН ПОЧИНАЛ ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ БЕЛЕГОТ НА НАШЕ БЕРОВО

На денешен ден, во 1898 година, на 93 годишна возраст, овој свет го напуштил Илија Марков Малешевски. Дедо Иљо Малешевски е наречен и последниот македонски ајдутин, кој целиот свој живот

Читај повеќе

(ВИДЕО) АХМАДИЈА МУСЛИМАНСКАТА ЗАЕДНИЦА СО УТРИНСКА МОЛИТВА ГО ЧЕСТВУВА ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ

Утрово со бајрамската молитва на исламските верници во Македонија и во светот, започна да се празнува големиот исламски празник Рамазан Бајрам.По едномесечниот пост, во кој верниците се воздржуваа од храна и пијалоци од зора до зајдисонце, денес во сите џамии се

(ВИДЕО) СО ПОДГОТОВКА НА ЗДРАВА ТРПЕЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД УГОСТИТЕЛСКО-ТУРИСТИЧКАТА СТРУКА ПРИ БЕРОВСКАТА ГИМНАЗИЈА ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА ЗДРАВЈЕТО

Учениците од угостителсо-туристичката насока при гимназијата ОСУ„Ацо Русковски“ во Берово, приредија вистински кулинарски способности со што го одбележаа светскиот ден на здравјето. Тие заедно со нивните професори и членовите на Младинскиот канцеларија во беровската гимназија, на нивните соученици од 9

АХМАДИЈА ЗАЕДНИЦАТА СПРОВЕДЕ ХУМАНА АКЦИЈА ВО ПРЕСРЕТ НА ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ (ВИДЕО)

Под мотото „Љубов секому, омраза никому“, Ахмадија муслиманската заедница во Македонија, во пресрет на големиот муслимански празник Рамазан Бајрам, денес доделија прехрамбени пакети за граѓаните во Берово, Пехчево, Црник и Валандово. Повеќе од 100 пакети беа доделени на најранливите категории

Како да се справите со негативни луѓе: 7 едноставни совети

Сите ние имаме личност во животот која е негативна најчесто. Таквите луѓе може да бидат заморни и исцрпувачки, да се биде во близина, но поради некоја причина, мораме да поминуваме време со нив. Тоа може да биде колега, пријател на

прикажи се од latest news

(ВИДЕО) СО ПОДГОТОВКА НА ЗДРАВА ТРПЕЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД УГОСТИТЕЛСКО-ТУРИСТИЧКАТА СТРУКА ПРИ БЕРОВСКАТА ГИМНАЗИЈА ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА ЗДРАВЈЕТО

Учениците од угостителсо-туристичката насока при гимназијата ОСУ„Ацо Русковски“ во Берово, приредија вистински кулинарски способности со што го одбележаа светскиот ден на здравјето. Тие заедно со нивните професори и членовите на

Читај повеќе
прикажи се од latest news

АХМАДИЈА ЗАЕДНИЦАТА СПРОВЕДЕ ХУМАНА АКЦИЈА ВО ПРЕСРЕТ НА ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ (ВИДЕО)

Под мотото „Љубов секому, омраза никому“, Ахмадија муслиманската заедница во Македонија, во пресрет на големиот муслимански празник Рамазан Бајрам, денес доделија прехрамбени пакети за граѓаните во Берово, Пехчево, Црник и

Читај повеќе
прикажи се од latest news with offset