ДАНИЕЛ ТРЕНЧЕВСКИ И ДАДЕ ДУША НА БЕРОВСКА КАФАНА “ШУМАНЕ” ЗА СНИМАЊЕ НА НЕГОВИОТ СПОТ

Нашиот познат уметник Даниел Тренчевски поранешен учесник на „Ѕвезда Гранд“, неодамна ја воодушеви публиката со новата песна „Казна љубовна“ која ја објави во соработка со Гранд продукција. Тој за потебите за спотот на песната и даде дух на некогашната позната

РЕАЛИЗИРАНА ХУМАНИТАРНАТА ТРКА “ЗЕГИН СПЕКТРАТОН”

Убав настан во Скопје. Повеќе од 2.000 учесници утрово трчаа на Зегин спектратон – трка на херои во сите бои… Околу 2000 граѓани денеска учествуваа во хуманитарната трка Зегин Спектратон – Трка на херои во сите бои. Трката е во

60 ГОДИНИ ЈУБИЛЕЈ ОД МАТУРА ПРОСЛАВУВА ПРВАТА ГЕНЕРАЦИЈА 1945 ГОДИНА ОД БЕРОВСКАТА ГИМНАЗИЈА АЦО РУСКОВСКИ

Првата генерација на матуранти од беровската гимазија „Ацо Русковски“ во Берово, родени 1945 година, денес прославија 60 години јубилеј од нивното завршување на средното училиште во далечната 1963 година. Како најуспешна генерација, некогашните средношколци кои и денес се високо ценети

Новинарите од Источниот регион ги избраа најдобрите  за 2023 година. Славчо Сирачевски постхумно ќе биде одликуван со награда за животно дело.

На состанок одржан во хотелот „Мајбери“ во Свети Николе, дваесеттина новинари од источниот регион, членови на регионалниот актив на новинари „Исток“, ги избраа најдобрите во повеќе категории кои со својата работа, успешни резултати и посветеност придонеле за развојот и угледот

ОГЛАС: СЕ ПРОДАВА БОРОВА ШУМА ВО АТАРОТ НА СЕЛО РАТЕВО

Се продава борова шума во атарот на село Ратево, со површина 9204 m2.За подетални информации на тел:070 309-027

прикажи се од