ЗАПОЗНАЈТЕ ЈА ФАРМАЦИЈАТА ПРЕКУ ИГРА „Зегин“ се вклучи во едукација на најмладите 0

Центар за едукација и развој на детската имагинација Miny City, во кој децата одблизу ќе се запознаваат со професиите на возрасните, е отворен вчера во Штип. Проектот опфаќа дидактички игри формирани во различни работилници во кои најмалите со реални

Читај повеќе

ОД 1 ДЕКЕМВРИ НАЈЛОНСКИТЕ КЕСИ ЌЕ ЧИНАТ 15 ДЕНАРИ. 0

На денешната седница на Собранието на РСМ беа усвоени Законот за управување со отпадот, Законот за управување со пакување и отпад од пакување, Законот за управување со дополнителни текови на отпад и Законот за проширена одговорност на производителот за управување

Филипче: Од морални причини понудив пишана оставка до премиерот 0

Министерот за здравство Венко Филипче денеска поднесе оставка од функцијата, како што рече, од морални причини по пожарот во модуларната болница во Тетово во кој загинаа 14 лица. „Последната трагедија во Тетово многу ме погоди многу жалам за загинатите, сочувствувам

ВЛАДАТА ПРОГЛАСИ ТРИДНЕВНА ЖАЛОСТ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ЦЕЛАТА ДРЖАВАТА. 0

Со едноминутно молчење во знак на почит кон жртвите од трагичниот пожар во модуларниот ковид центар во болницата во Тетово, и во знак на сочувство со нивните семејства, Владата на Република Северна Македонија на денешната вонредна седница донесе одлука да

прикажи се од

ВОЛК СЕ ПРОШЕТА НИЗ ЦЕНТАРОТ НА СЕЛО ВЛАДИМИРОВО! 0

Волк се прошета низ центарот на село Владимирово. Случката на својот фејсбук профил ја документираше претседателот на здружението Владимирски Илинденски Средби, Бранко Ужевски, а волкот како што се вели во

Читај повеќе
прикажи се од

ВИДЕО: ГЛУТНИЦА КУЧИЊА СЕ СЕКОЈДНЕВНА СЛИКА НИЗ УЛИЦИТЕ НА ДЕЛЧЕВО 0

Граѓаните на соседно Делчево реагираат на големиот број кучиња низ улиците кои се секојдневна слика во градот.Реакцијата и нивната загриженост од ситуацијата, преку неколку пораки и снимено видео го испратиле

Читај повеќе
прикажи се од