Музичарите не прифаќаат државна помош од 6.000 денари.

Музичарите не прифаќаат државна помош од 6.000 денари.
ноември 03 18:40 2020

Одлуката за помош во вид на платежна картичка од 6.000 денари за естрадните уметници и останатите музичари коишто не остваруваат приходи во сите изминати месеци, не ја прифаќаме и јавно се оградуваме – порачаа од Здружението за унапредување на правата на музичарите, „Музика – Сега!“.

Тие очекувале преговорите со власта кои веќе биле започнати да продолжат и да се најдат конкретни решенија, со цел помош на музичката фела, која поради пандемијата се наоѓа во незавидна состојба.

Извор:Фокус

  Категории: