ЕВРОТИНК НА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ПЛАНИНИТЕ, ЈА ПРЕТСТАВИ СОСТОЈБАТА СО ДИВИТЕ СЕЧИ ВО РЕГИОНОТ.

ЕВРОТИНК НА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ПЛАНИНИТЕ, ЈА ПРЕТСТАВИ СОСТОЈБАТА СО ДИВИТЕ СЕЧИ ВО РЕГИОНОТ.
декември 11 18:42 2020

Во рамките на проектот „Спротивставување на корупцијата во животната средина на локално ниво: Откријте, анализирајте, зајакнете!”, денес во Берово се одржа презентација на наодите од истражувањето на истоимениот проект спроведен од ЕВРОТИНК – Центарот за европски стратегии.

Целта на проектот е да ја зголеми отпорноста и активноста на граѓаните во однос на спречување на нелегалната сеча, да се активираат и навремено да ја пријавуваат до надлежните институции.

Нелегалната сеча и уништувањео на планините во која во многу наврати учествуваат и криминални групи, најмногу е застапена во северозападниот дел на државата додаде Стефановски и истакна дека на територијата на државата годишно се сечат 600.000 кубни метри нелегална дрвна маса.

Илегалното уништување на планините не е поразлична ниту во Малешевијата.Не се проблем законските решенија туку нивната примена, а за сето тоа да се спречи потребно е исто така и едукација на населението додаде Војо Соколовски преседател на националното здружение на сопствениците на приватни шуми во Македонија.

 Инаку овој проект е поддржан од Глобалната иницијатива за борба против транснационален организиран криминал и Фондот за отпорност.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.