ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СТРУМЈАНИ ОЧЕКУВА ВО СЛЕДНИТЕ ДВЕ ДО ТРИ ГОДИНИ ДА СЕ ОТВОРИ ГРАНИЧНИОТ ПРЕМИН КЛЕПАЛО.

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СТРУМЈАНИ ОЧЕКУВА ВО СЛЕДНИТЕ ДВЕ ДО ТРИ ГОДИНИ ДА СЕ ОТВОРИ ГРАНИЧНИОТ ПРЕМИН КЛЕПАЛО.
јули 02 16:27 2021

Граничниот премин “Клепало“за две до три години, ќе се отвори очекува градоначалникот на општина Срумјани од Република Бугарија, Емил Илиев.

На новинарско прашање за обврските пак кои ги има општина Берово за коплетирање на овој значаен проект, граоначалникот Пекевски одговори дека дополнително ќе бидат утврдени по состаникот на комисијата меѓу двете општини.

Сепак за граѓаните на Берово, овој проблем со отворањето на граничниот премин Клепало, кој повеќе од 30 години го очекуваат, претставува значаен чекор во развојот на општината, па веруваат дека нема повторно да биде само ветување за конечно негово профункционирање.

Во продложение изјавите на градоначалниците на Берово и Струмјани и дел од размислувањата на граѓаните.

  Категории: