Во Берово спроведена едукативна кампања по повод Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди

Во Берово спроведена едукативна кампања по повод Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди
ноември 18 17:12 2022

По повод  Светски ден на сеќавање на жртвите од сообраќајните незгоди, ОВР БЕРОВО во соработка со Општина Берово, денеска на улиците во градот, реализираа превентивно едукативна кампања “Вози одговорно”.

На учесниците во сообраќајот, им се поделени превентивно едукативни матерјали. со цел едукација и подигање на  свеста за  последиците од сообраќајните незгоди.

Притоа пораките кои се испратени до учесниците во сообраќајот се :

  • Сообраќајните незгоди не се случајни, туку се предизвикани од невнимателно и неодговорно учество во сообраќајот
  • Сите сме потеенцијални жртви!
  • Возете одговорно!

Доколку возите одговорно, придонесувате во подобрување на  севкупната безбедност во сообраќајот на патиштата.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.