ВИДЕО: ВЛАДИМИРСКИ ИЛИНДЕНСКИ СРЕДБИ 2018

август 25 15:17 2018

Долгогодишната традиција на повеќе генерации жители на беровското село Владимирово, познато како едно од селата што дале најмногу учени луѓе во Македонија, па и во регионот, големиот македонски празник Илинден масовно да се прослвувува продолжува.На манифестацијата што традиционално се одржува во познатото малешевско село, оваа година траеше пет дена, настапија познати културно-уметнички друштва, групи и познати пејачи, имаше поетски читања, илинденски ручек, а се посети и планината Готен, каде што се водела една од најголемите битки пред Илинденското востание.Сите случувања од Владимирские Илинденски средби оваа година, се спакувани во едночасовниот филм кој заслужува да се погледне.

  Категории: