СЕ ПОШУМУВА БУДИНАРСКИ РИД ВО РАМКИ НА ГОЛЕМАТА АКЦИЈА” АЈДЕ ДА ПОШУМУВАМЕ ЗАЕДНО” 0

Во присуство на министерот за земјоделие Љупчо Николовски денес кај месноста  Будинарски рид во Беровското село Будинарци продолжи големата акција ,,Ајде да пошумуваме заедно” која ома за цел за пошумување

Читај повеќе

ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА УЛИЦАТА “ИЛИНДЕНСКА” ВО РАТЕВО 0

Со средства од Владата на РСМ, преку Министерството за транспорт и врски, ќе се подобрува патната инфраструктура  во с. Ратево. Вчера, со Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, градоначалникот

Читај повеќе

ДЕНЕС БЕЛЕЖИМЕ 125 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ 0

Ајдутскиот војвода Дедо Иљо Малешевски починал на денешен ден во 1898 година во Ќустендил.Роден е на 28 мај 1805 година во Берово, се борел во многу битки против Османлиите и

Читај повеќе

ФОРМИРАНО НОВО ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ ВО БЕРОВО „МАЛЕШЕВЦИ ЗА МАЛЕШЕВИЈАТА“ 0

На 22.04.2023 година се одржа Собрание на основачите на новото здружение на граѓани со име „Малешевци за Малешевијата“, кое ги усвои Актите за основање, Статутот, Програмата за работа и други одлуки за основање

Читај повеќе

АХМАДИЈА ЗАЕДНИЦАТА ОД МАКДЕОНИЈА СО ХУМАНА АКЦИЈА ВО БЕРОВО ЗА ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ 0

Ахмадија муслиманската заедница од Македонија, во пресрет големиот муслимански празник Рамазан бајрам во соработка со општина Берово и општинските институции, спроведе хуманитарната акција со доделување над 100 прехрамбени пакети во

Читај повеќе

ЕКИПАТА НА ОБРАЗОВАНИЕ Е ШАМПИОНОТ НА РАБОТНИЧКИТЕ СПОРТСКИ ИГРИ ВО БЕРОВО 1

Возбудлива спортска ноќ на последниот ден од Работничките спортски игри во мал фудбал, кои под организација на Општина Берово се играа скоро цел месец. Вечерва во големото финале во преполната

Читај повеќе

ППК „ЗЕГИН“ ОД БЕРОВО СЕ ЗАКИТИ СО НЕКОЛКУ МЕДАЛИ НА ДРЖАВНИОТ МАСТЕРС ВО ПИНГ ПОНГ 0

Викендот што помина пингпонгарите на ППК „Зегин“ од Берово го крунисаа со неколку медали на државните мастерс турнири во пинг понг кои се одржаа во Прилеп. Саботата клубот од Берово

Читај повеќе

Јавна покана за поднесување на даночна пријава за недвижен имот 0

Почитувани граѓани, Ве известуваме дека согласно Законот за данок на имот (Сл.весник на РМ бр. 61/04… 151/21) член 4, 7, 9, и член 29: – Даночните обврзници се должни најдоцна до 31 јануари да поднесат

Читај повеќе

(ВИДЕО) БЕРОВСКИОТ ДУВАЧКИ ОРКЕСТАР „РОЈАЛ БРАС БЕНД“ СО НОВА ПЕСНА И ВИДЕО ЗАПИС 0

Во пресрет на Новата 2023 година, младите беровски музичари, членови на дувачкиот оркестар „Ројал Брас Бенд“ ја промовираа новата песна и видео запис насловена „Балкан гејм“. За вљубениците на звукот

Читај повеќе

РЕПОРТАЖА: СТОЧАРИТЕ И ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД МАЛЕШЕВИЈАТА И ИСТОКОТ, СЕ СОБРАА НА ВТОРАТА СТОЧАРСКА ВЕЧЕР (ВИДЕО) 0

Во беровското село Смојмирово и прекрасниот амбиент на ресторан Мис Стон се одржа Сточарска вечер посветена на сточарите од Малешевијата, Пијанец, околните места како и гости од Србија. Александар Мачевски

Читај повеќе