Информација за средби на Градоначалникот Пекевски со граѓани на Берово 0

Ве известуваме дека Општина Берово е во фаза на креирање на Буџетот на Општина Берово за 2022 година и подготовка на годишните програми за работа на одделеијата,  за 2022 година.

Читај повеќе

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО 0

Денеска, во дворот на детската градинка ,,23 Август” во Берово,  беше одржана конститутивната седница на Советот на Општина Берово, воедно и прва седница на новоизбраните советници. Седницата ја отвори и

Читај повеќе

ВО НАСЕЛБАТА „МАНАКИЈА“ СЕ ПОСТАВУВА УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ. 0

После долги години, месноста викана ,,Манаќија” во Берово, добива улично осветлување. Во моментот екипа на терен, работи на поставување на инсталација на улично осветлување, во должина од околу 300 метри

Читај повеќе

СОВЕТНИЦИТЕ ЕДНОГЛАСНО ЈА ПОДРЖАА ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ПОСТАВУВАЊЕ СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ ВО ЧЕСТ НА ВЕРИЦА БЕЛЧОВСКА. 0

Сите советници на денешната седница на Советот на Општина Берово, ја подржаа иницијативата на Благој Механџиски – Зегин поддржана од порталот Малеш Нет, за поставување на спомен-обележје и именување на

Читај повеќе

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО ДОНЕСЕ ОДЛУКА НА СОГЛАСНОСТ ЗА ПРЕФРЛАЊЕ НА СРЕДСТВА ОД ОБРАЗОВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ДОМОТ ЗА СТАРИ ЛИЦА ВО ОПШТИНСКИОТ БУЏЕТ. 0

На денешната седница на Советот на Општина Берово, беше донесена одлука на согласност за префрлување средства од сметките на образовните институции и Домот за стари лица во општинскиот буџет.Со вкупно

Читај повеќе

ПОРТАЛОТ МАЛЕШ НЕТ ПОДНЕСЕ ИНИЦИЈАТИВА ДО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО ЗА ПОСТАВУВАЊЕ СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ ВО ЧЕСТ НА ВЕРИЦА БЕЛЧОВСКА. 0

Порталот Малеш Нет денес до Советот на Општина Берово, поднесе иницијатива за поставување на спомен-обележје и именување на центарот на село Русиново со името на нашата постхумна хероина Верица Белчовска.Во

Читај повеќе

ПОЧНА СЕЗОНАТА НА “СМРЧАК“ ВО МАЛЕШЕВСКИОТ РЕГИОН. 0

Почна сезоната на една од најбараните и најскапи печурки „Смрчак“ во Малешевскиот регион.Откупени се првите количини на оваа печурка, кои за разлика од претходните години во овој период се помали.

Читај повеќе

МАСТРАФ МУАБЕТ: ПРЕКРАСНО ВИДЕО ЗА БЕРОВО СО ЕКСКЛУЗИВНИ МУАБЕТИ ОД НАШИОТ БЛАГОЈ МЕХАНЏИСКИ – ЗЕГИН. 0

Во најновата епизода на Мастраф муабет, Благој Механџиски-Бари, или Зегин, како што неговите другари и пријатели го викаат од млади години, раскажува ексклузивни муабети за Берово. Фајзер на гости во

Читај повеќе

ОДБЕЛЕЖУВАМЕ 123 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ. 0

На денешен ден, во 1898 година, на 93 годишна возраст, овој свет го напуштил Илија Марков Малешевски. Дедо Иљо Малешевски е наречен и последниот македонски ајдутин, кој целиот свој живот

Читај повеќе

ПОСТАВЕНО РОМСКОТО ЗНАМЕ НА ЈАРБОЛОТ ВО ОПШТИНА БЕРОВО, ЗА ДЕНОТ НА РОМИТЕ. 0

По повод 50 годишниот јубилеј на Меѓународниот ден на Ромите 8 Април, денес во општинската зграда во Берово, беше истакнато ромското знаме. Ова преставува голема чест и гордост, истакна тим

Читај повеќе