ИЗВЕСТУВАЊЕ: ВОДАТА ВО С.ЦРНИК И С.ПАНЧАРЕВО НЕ Е ЗА ПИЕЊЕ. 0

Општина Пехчево ја информира јавноста дека согласно на податоците за извршените испитувања на водата за пиење од страна на ЈЗУ Центар за јавно здравје Кочани, водата за пиење од локалните

Читај повеќе

КОНСТИТУИРАН НОВИОТ СОВЕТ НА ОПШТИНА ПЕХЧЕВО.ВИОЛЕТА ЃОРЃИЕВСКА ИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ 0

Денес во кабинетот на градоначалникот на Општина Пехчево, беше конституиран новиот Совет. За претседател со мнозинство гласови е избрана Виолета Ѓорѓиевска, од независната советничка листа. Свечената седница ја започна поранешниот

Читај повеќе

СООПШТЕНИЕ ОД ОПШТИНА ПЕХЧЕВО ДО ЈАВНОСТА – ПOЧИТУВАЈТЕ ГО ВРЕМЕНИОТ РЕЖИМ НА СООБРАЌАЈ НА УЛИЦИТЕ ВО ИЗГРАДБА ВО СЕЛО ЦРНИК 0

Почитувани граѓани, Ве известуваме дека во периодот од  15.11.2021 година до  15.02.2022 година ќе се изведуваат градежни работи во с.Црник, општина Пехчево за реализација на проектот ИЗГРАДБА НА ЛОКАЛНИ УЛИЦИ ВО с.ЦРНИК, ОПШТИНА ПЕХЧЕВО (Крак 1

Читај повеќе

Во Пехчево заврши манифестацијата „Месецот на книгата“ 0

Матичната библиотека „Кочо Рацин“ во Пехчево, која е препознатлива во големиот број активности, со доделување на дипломи и книги, ја заврши манифестацијата ,,Месец на книгата ’’. По тој повод библиотеката

Читај повеќе

Информација за средби на Градоначалникот Пекевски со граѓани на Берово 0

Ве известуваме дека Општина Берово е во фаза на креирање на Буџетот на Општина Берово за 2022 година и подготовка на годишните програми за работа на одделеијата,  за 2022 година.

Читај повеќе

СЛЕДНАТА НЕДЕЛА ЗАПОЧНУВА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦИТЕ 2 И 3 ВО СЕЛО ЦРНИК 0

Александар Китански, денес изврши посета на терен во с.Црник и вовед во работа на избраниот изведувач Друштво за производство и градежништво СД –ТРАНС ДООЕЛ Славе извоз-увоз од с.Звегор, Делчево за

Читај повеќе

АЛЕКСАНДАР КИТАНСКИ НОВИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА ПЕХЧЕВО ЈА ПРЕЗЕДЕ ФУНКЦИЈАТА: ВЕТИ ДЕКА ЌЕ РАБОТИ ОДГОВОРНО И ЧЕСНО 0

Денес со симболично предавање, Александар Китански и официјално ја презеде функцијата градоначалник на Општина Пехчево. На денешното свечено примопредавање на функцијата, досегашниот градоначалник Драган Тренчовски му посака успех во водењето

Читај повеќе

ВО ПЕХЧЕВО ДОДЕЛЕНИ УВЕРЕНИЈАТА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК И ЧЛЕНОВИ НА СОВЕТ 0

Во Пехчево од страна на Општинската изборна комисија денес беа доделени уверенија за мандатите на 11 советници и на градоначалникот на Пехчево, Александар Китански. Претседателот на ОИК – Пехчево, Мануела

Читај повеќе

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО 0

Денеска, во дворот на детската градинка ,,23 Август” во Берово,  беше одржана конститутивната седница на Советот на Општина Берово, воедно и прва седница на новоизбраните советници. Седницата ја отвори и

Читај повеќе

ВО ЕДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ПРИРОДАТА ВО ПЕХЧЕВО,ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА НАТУРА 2000. 0

Денеска, во Едукативниот центар за зачувување на природата во с. Негрево, општина Пехчево се одбележа Европскиот ден на Натура 2000. По отварањето на настанот од страна на Марјана Шушлевска, тим

Читај повеќе