ОСУ„АЦО РУСКОВСКИ“ ВО БЕРОВО ОДБЕЛЕЖА 70 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ И ГИМНАЗИСКО ОБРАЗОВАНИЕ (ВИДЕО)

ОСУ,,Ацо Русковски” денес го одбележа патрониот празник и 70-годишнината од постоењето на гимназиското образование во Берово. Со низа свечености учениците и вработените во училиштето го одбележаа јубилејот, кој несомнено потврдува

Читај повеќе

ОТВОРЕН ИНФО ДЕН ВО ГИМНАЗИЈАТА „АЦО РУСКОВСКИ“ ВО БЕРОВО

Во средното училиште ОСУ „Ацо Русковски“ – Берово, денес беше организирана промоција на гимназиското и стручното образование каде девето одделенците од Општина Берово и Општина Пехчево имаа можност преку поставените

Читај повеќе

ООУ „ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК И 79 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

Со положување на свежо цвеќе, пред спомен плочата во училишниот двор, денеска во Берово, започна одбележувањето на патрониот празник во ООУ ,,Дедо Иљо Малешевски”. Цвеќе, положија делегација предводена од дирекоторката,

Читај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УПИС НА ПРВАЧИЊА ВО УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА ВО ООУ„ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ“ БЕРОВО

УСЛОВИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ Уписот ќе биде во тек на месец MАЈ. ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ: Пријавата со потребните документи треба да се достават во просториите на ООУ,,Дедо ИљоМалешевски“- Берово, на денот наведен

Читај повеќе

Одлични резултати на учениците од ООУ”Дедо Иљо Малешевски” на државниот натпревар на млади техничари и природници

Во ССОУ „Коле Неделковски“ – Велес, денес се оддржа шеесетитот Државен натпревар на млади техничари и природници на кој учествуваат и учениците од ООУ „Дедо Иљо Малешевски“ – Берово на

Читај повеќе

ООУ “Дедо Иљо Малешевски” распишува литературен конкурс по повод Денот на училиштето

ООУ„ Дедо Иљо Малешевски“ – Берово по повод Денот на училиштето распишува литературен конкурс на тема, „Дедо Иљо, војводата – гордост на Малешевијатa “ Право на учество имаат учениците од петто

Читај повеќе

Пролетно празнување и активности во ООУ ” Дедо Иљо Малешевски “

Основното училиште „Дедо Иљо Малешевски“ од Берово денес го одбележа денот на пролетта, односно почетокот на ова прекрасно годишно време со организирање на неколку активности во кои учествуваа  вработените и

Читај повеќе

ООУ ,,Дедо Иљо Малешевски” , започнува со селектирање на отпад

Од денеска, учениците од ООУ ,, Дедо Иљо Малешевски” во Берово, ќе имаат можност да селектираат 4 видови отпад: хартија, пластика, лименки и стакло, во новопоставената паметна џубокс канта, за

Читај повеќе

ВО ООУ „ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ“ ОДРЖАН ФОРУМ ТЕАТАР

Детската амбасада Меѓаши преку Програмата за мировно образование, денеска во ООУ,,Дедо Иљо Малешевски” во Берово, организираше форум театар, каде што група професорки и професори од неколку училишта претставија, како изгледа

Читај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПЕКЕВСКИ УПАТИ ЧЕСТИТКА ПОПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА УЧИТЕЛОТ

Драги учители, наставници, професори, просветни работници Ви го честитам Светскиот ден на учителот, 5-ти Октомври, со желби за постигнување на големи успеси во доменот на Вашето работење, изведување на успешни

Читај повеќе