Пролетно празнување и активности во ООУ ” Дедо Иљо Малешевски “ 0

Основното училиште „Дедо Иљо Малешевски“ од Берово денес го одбележа денот на пролетта, односно почетокот на ова прекрасно годишно време со организирање на неколку активности во кои учествуваа  вработените и

Читај повеќе

Млади уметници од Берово изработија мурал за загинатите беровски херои од 2001 година 0

Неколку младинци од Берово, деновиве изработија мурал со кој ги овековечија македонските херои кои загинаа во конфликтот во 2001 година. Беровските момчиња кои што сакаа да останат анонимни, велат дека

Читај повеќе

ЕКИПАТА НА ОБРАЗОВАНИЕ Е ШАМПИОНОТ НА РАБОТНИЧКИТЕ СПОРТСКИ ИГРИ ВО БЕРОВО 1

Возбудлива спортска ноќ на последниот ден од Работничките спортски игри во мал фудбал, кои под организација на Општина Берово се играа скоро цел месец. Вечерва во големото финале во преполната

Читај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СТРУМЈАНИ ИЛИЕВ ОД БЕРОВО: ЗА ДВЕ ГОДИНИ ВИДЛИВИ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГП„КЛЕПАЛО“ 0

За најдоцна две години, може да се очекуваат видливи резултати во врска со отворањето на граничниот премин Клепало. Актуелните градоначалници на Општините Берово и Струмјани, Звонко Пекевски и Емил Илиев

Читај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 1 (еден) КОНСУЛТАНТ/КА И МАКСИМУМ 6 (шест) ТУТОРИ ЗА ПОДДРШКА НА УЧЕНИЦИ РОМИ ВО ОПШТИНА БЕРОВО 0

Општина Берово објавува јавен оглас за ангажирање на консултант и тутори за поддршка на ученици Роми од 2-ро, 3-то и 4-то одделение во основно образование во Општина Берово. Оваа активност

Читај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО АКЦИЈА ЗА ПОДДРШКА – ДООФОРМУВАЊЕ НА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ВОЗРАСНИ ЛИЦА РОМИ 0

Општина Берово објавува јавен повик учество во акција за дооформување на средно обраозвание за возрасни лица Роми од Општина Берово. Оваа активност се имплентира како дел од акцијата „Пост КОВИД

Читај повеќе

(ВИДЕО) ВО БЕРОВО ПРЕЗЕНТИРАНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ПРОЕКТОТ „ВОЛОНТЕРИ ПРЕКУ ГРАНИЦАТА“ 0

Во рамките на проектот ,,Волонтери преку границата”, денеска, во Берово, беа презентирани финалните резултатите од самиот проект кој Општина Берово го реализира во партнерство со Здружението на граѓани ,,Заедно за

Читај повеќе

ПОЛУФИНАЛЕТО НА РСИ ЈА КРЕНА БЕРОВСКАТА ПУБЛИКАТА НА НОЗЕ 0

Двата полуфинални натпревари, кои вечерва се одиграа во рамките на Работничките спортски игри во мал фудбал, ја кренаа преполната сала „Македонски бранители“ во Берово на нозе. Најпрвин натпреварот кој се

Читај повеќе

Објавен јавниот повик за доделување договор за реконструкција на ул.,,Илинденска” во с. Ратево 0

Министерството за транспорт и врски, објави јавен повик за доделување договор  за јавна набавка за реконструкција на ул.,,Илинденска” во с. Ратево. Проектот ќе се реализира во рамки на поектите за

Читај повеќе

31 ГОДИНА ОД ПОСТОЕЊЕТО НА КОМПАНИЈАТА М.МЛАДОСТ ОД БЕРОВО 0

Од 1992 година на улицата „Партизанска“ во Берово непрекинато веќе 31 година функционира семејната компанија за продажба на бела техника, апарати за домаќинство и колонијал „М.Младост“. Голем број Беровчани, Малешевци

Читај повеќе