Филипче: Полицискиот час дава резултати.

Филипче: Полицискиот час дава резултати.
април 01 22:19 2021

Министерот за здравство Венко Филипче смета дека полицискиот час дава резултати, посочувајќи дека на овој начин се спречило младите лица да го шират вирусот преку собири на јавни површини. 

„Целта на рестриктивните мерки беше да се ограничи движењето и комуникацијата на една критична категорија на граѓани, кои како трансмитери беа идентификувани во делот на епидемиолошката слика, анкетите, а тоа беа помладите кои се собираа на јавни површини, паркови, после завршувањето на работата на угостителските објетки, и скоро секогаш без почитување на превентивните мерки, како носење маски и одржување дистанца. Во овој балансиран пристап со умерена рестрикција комбинирана со индивидуална одговорност, резултатот дојде во смисла што немаше експоненцијален раст на заболени од вкупниот број на направени тестови и немаше нагол прилив кон болниците за да се парализира здравствениот систем. Тоа успеавме добро да го изменаџираме, имаме доволен број на кревети кога споредуваме со пикот во ноември…Во таа смисла избегнувањето на експоненцијалниот раст, и тоа што имаше мнгу други земји кои имаа многу порестриктивни мерки и се соочија со многу посилен бран од нашиот, како едно сценарио, и друго сценарио да после таквиот раст воведување на некаква форма на карантини не даде резултат, Комисијата за заразни болести смета дека ова е пристапот којшто треба да биде“, рече Филипче.

(Сител)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.