ОД СРЕДА УКИНУВАЊЕ НА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС.

ОД СРЕДА УКИНУВАЊЕ НА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС.
мај 17 11:00 2021

Во моментов во Македонија на сила е забраната за движење, односно полициски час од 24 до 4 часот по полноќ, а по опаѓањето на бројката на активни случаи и бројот на хоспитализирани, се очекува и дополнително опуштање на мерките.

Поради овие причини од среда најверојатно полицискиот час ќе се укине, пишува Фактор.

Други мерки исто така се очекува да го продолжат работното време на угостителите, додека олеснувања се очекуваат и во други области, каде што се применуваат ограничувања.

За да се проценат мерките за справување со пандемијата, денес се очекува да се одржи состанокот на кризниот штаб на Комисијата за заразни болести, додека Владата во вторник се очекува да донесе нови одлуки кои ќе стапат на сила од среда, 19 мај.

  Категории: