Одлични резултати на учениците од ООУ”Дедо Иљо Малешевски” на државниот натпревар на млади техничари и природници

Одлични резултати на учениците од ООУ”Дедо Иљо Малешевски” на државниот натпревар на млади техничари и природници
април 09 22:55 2023

Во ССОУ „Коле Неделковски“ – Велес, денес се оддржа шеесетитот Државен натпревар на млади техничари и природници на кој учествуваат и учениците од ООУ „Дедо Иљо Малешевски“ – Берово на кој се постигнати следните резултати:

 • Метереологија – Стефанија Биковска / 1 место
 • Применета биологија – Ангела Ременска / 1 место
 • Агротехника Екатерини Смараполу / 1 место
 • Астрономија- Елена Ризовска / 2 место
 • Екологија – Михаела Беџовска / 2 место
 • Сообраќајно моделарство – Христијан Каламадевски / 2место
 • Астронаутика – Теона Цикарска / 3 место
 • Градежништво и архитектура – Сара Видинска / 3 место
 • Фото техника – Дина Колевска Кучевиќ / 3  место
 • Применета хемија – Јана Цикарска / 4 место
 • Применета Физика – Ангелина Коловска / 4 место
 • Конструкторство – Љубомир Пеовски / 4 место
 • Применета Географија – Благој Чаушки / 4 место

Учениците се под менторство на наставниците Сузана Гашчеовска, Изабела Бакаловска и Атанас Валмарски. Честитки за сите ученици и нивните ментори.

  Категории: