ВРЕМИЊА:РАСПЕАНИ БЕРОВЧАНИ ОД АРХИВАТА НА МРТВ.

ВРЕМИЊА:РАСПЕАНИ БЕРОВЧАНИ ОД АРХИВАТА НА МРТВ.
април 25 22:00 2020

Од архивата на Македонската радио телевизија. Распеани Беровчани, безвременска музичка емисија снимена во далечната 1973 година. За сите носталгичари по тоа прекрасно и не така далечно време, половина час убава малешевска народна музика, традиција и култура која со години опстојувала и се негувала на тоа поднебје. Емисија која не може, а да не измами по некоја солза во очите на сите оние кои со својата душа секогаш се во срцето на Малешевијата.