ВО ПЕТОК АКЦИЈА ЗА ПОШУМУВАЊЕ НА ОПОЖАРЕНИТЕ ПОДРАЧЈА ВО МАЛЕШЕВИЈАТА

ВО ПЕТОК АКЦИЈА ЗА ПОШУМУВАЊЕ НА ОПОЖАРЕНИТЕ ПОДРАЧЈА ВО МАЛЕШЕВИЈАТА
ноември 17 15:56 2021

ЈП ,,Национални шуми” подружница ,,Малешево” Берово во соработка со Општина Берово и ЈПКР ,,Услуга” Берово, во петок 19.11.2021 година,   организира Акција за пошумување на опожарените подрачја во Малешевијата.

Ќе бидат засадени околу 4000 садници од зимзелни дрвја, а ќе се пошумува пределот над  месност викана ,,Три реки”, на регионалниот пат Берово- Струмица, од десна страна, пределот кој беше опожарен пред неколку години.

Кон акцијата можат да се приклучат сите граѓани , кои сакаат доброволно да помогнат кон обновување на шумите во Малешевскиот регион.

Збирно место е шумска барака на месност викана ,,Три реки” во 9 часот.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.