Вечерва ќе се изврши Теристичка дезинсекција против комарци на територијата на Општина Берово

Вечерва ќе се изврши Теристичка дезинсекција против комарци на територијата на Општина Берово
август 04 12:33 2022

Општина Бетово известува дека на ден 04.08.2022 година (Четврток наспроти Петок) со почеток  од 23.00 до 04:30 часот – екипи од Центарот за јавно здравје – Скопје ќе ја спроведат ПРВАТА ФАЗА од ТЕРИСТИЧКАТА ДЕЗИНСЕКЦИЈА со цел уништување на возрасни комарците. Третирањето ќе се врши со соодветна апаратура потставена на специјално возило, а ќе се применува препарат AQUA K-OTHRINE со активна супстанца DELTAMETRIN.

Со оглед на тоа дека активностите ќе се изведуваат во ноќните часови, се известува населението да не излегува и да ги затвори своите прозори.

Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени зелените површини во Општината, подрачјата по течението на реки и водотеци, подрачјата околу каналниот систем на територијата на Општина Берово, локалитети со застојни водени површини, урбани населби и локалитети предвидени во планот и програмата.

Во случај на појава на неповолни временски услови (ветар, дожд) дезинсекцијата се одложува за следниот поволен ден.

  Категории: