БЕРОВО Е ПОДГОТВЕНО ЗА ВТОРИОТ ТУРНИР ВО УЛИЧЕН БАСКЕТ „Berovo streetball 2019“.

јули 25 21:49 2019

На 9 и 10 Август во Берово ке се одржи вториот по ред турнир во улична кошарка „Berovo streetball 2019“.Овогодинашниот турнир ке биде на истата локација како минатата година поточно на терените пред старата гимназија во Берово.Подготовките се во последна фаза ,а ке се натпреваруваат вкупно 16 екипи од цела Македонија.
Право на учество имаат сите заинтересирани лица на возраст од 16 до 33 години, а екипите треба да се составени од 4 играчи, односно 3+1. Оваа година како што велат организаторите ке има многу дружење, бројни награди и незаборавна забава, а ке настапи и допропознатиот Dj Sene, со звуците на хип хоп музиката кој е составен дел од уличниот баскет.Инаку да потсетиме дека минатогодишното прво издание на
„Berovo streetball “ турнирот беше најпосетен во регионот и најдобро организиран настан кој побуди големо задоволство и забава кај сите присутни.

  Категории: