(ВИДЕО) ВО БЕРОВО ОТВОРЕН ПРВИОТ КНИЖЕВЕН ФЕСТИВАЛ „МАЛЕ МАЛЕ“ 0

Прекрасна прва вечер на првиот уметничко – книжевен фестивал во Малешевијата насловен “Мале Мале” кој синоќа започна во Берово.„Сити Паб“ во Берово беше преполн со посетители, што покажува дека вакви

Читај повеќе

(ВИДЕО) ПРИСТИГНА АВСТРИСКА ПРОТИВПОЖАРНА ОПРЕМА ВО ПЕХЧЕВО 0

Австриските пожарникари кои минатата година активно учествуваа во гаснењето на пожарите во Малешевијата, денес во Пехчево донираа противпожарна опрема за Доброволното противпожарно друштво.Опремата се состои од комбинизони, шлемови, јакни, противпожарни чизми кои се наменети за околу 28 пожарникари за справување

ЗАПОЧНУВААТ ВЛАДИМИРСКИТЕ ИЛИНДЕНСКИ СРЕДБИ 2022 0

Со отворање на Саемот на локални производи во беровското село Владимирово вечерва започнува манифестацијата ,,Владимирски Илинденски средби 2022″. Настанот под мотото ,,Ладимерци дека и да сте, на Илинден дома да сте” ќе трае до 2 август, а истиот, како што

Професорката Магдаленка Симовска од Пехчево меѓу најуспешните франкофони во Македонија 0

Професорките Магдаленка Симовска од Пехчево и Билјана Начовски од Делчево, заедно со уште неколку нивни колешки се меѓу најуспешните франкофони во Македонија. Најуспешните професори по француски јазик од Македонија, кои учествуваа на натпреварот во организација на Фондацијата „Бел Идеал“, четири

прикажи се од

(ВИДЕО) СО ПРОМОЦИЈАТА НА КНИГАТА „ЗБОРКА“ ОД ТАЊА АЖДАЈА, УСПЕШНО ЗАВРШИ КНИЖЕВНИОТ ФЕСТИВАЛ ВО МАЛЕШЕВИЈАТА „МАЛЕ МАЛЕ“ 0

Со промоцијата на најновата стихозбирка на нашата беровчанка Тања Аждаја насловена „Зборка“, синоќа успешно беше завршен првиот книжевен фестивал „Мале Мале“.На промоцијата на книгата беа присутни голем број Беровчани, кои

Читај повеќе
прикажи се од