Oва се градови каде стресот скоро и да не постои.

Oва се градови каде стресот скоро и да не постои.
март 25 23:09 2018

Истражување покажа во кои 10 градови се живее без стрес.

Истражувањето  се темели на неколку фактори, како на пример густина на населението, зелени површини, метеж на улиците, сончеви часови, сигурност, загадување, финансии и невработеност, ментално и физичко здравје, рамноправност на половите.

Еве кои градови се на листата:

1. Штутгарт
2. Луксембург
3. Хановер
4. Берн
5. Минхен
6. Бордо
7. Единбург
8. Сиднеј
9. Грац
10. Хамбург

 

ИЗВОР: faktor.mk

 

  Категории: